Pallets voor de woonkamer

tags:
Userpica

Met pallets flans je snel een woonkamer in elkaar. Of een kersstal.

Voor wie geen bed heeft, is een tweetal pallets een bekende oplossing om toch aan een ventilerend slaapplekje te komen. De Franse productontwerper Pierre Vedel laat de houten vrachtdragers de woonkamer binnen met zijn meubelserie Pallet Living Room.

De tafel is briljant, en kunnen we iedere tijdelijke thuiswerker aanraden. Tussen de bladen waar voorheen een vorkheftruckrijder zijn vork stak, kun je nu je stekkerdoos, laptop, pennen en weet ik wat kwijt. Een boekenkastje van opgestapelde halve pallets ligt voor de hand maar doet er niet minder zijn werk door. De fauteuil heef wat meer aanpassingen nodig gehad maar is toch ook gemaakt van een pallet die iedereen voor niks of weinig kan krijgen.

Pierre Vedel presenteert zijn meubels als een pagina uit de Ikea-gids. Dat zorgt voor vreemde referenties: het tv-meubel heet bijvoorbeeld tandpasta, boekenkast Flans is in elkaar geflanst. Vedel verklaart dat hij met de Ikea-verwijzing op zijn beurt verwijst naar een scene uit de film Fight Club. Verder zegt Vedel op de website Superuse, die producten die op een slimmere manier worden gebruikt dan waarvoor ze zijn bedoeld verzamelt: 'If like this movie anti hero you are belonging to what you get, so you are belonging to your garbage.' Aha.


willem2k, 3 jaren geleden
afbeelding van willem2k

Leuk idee, alleen de uitvoering is wat mij betreft minder geslaagd. Dan vindt ik de krat meubelen van rietveld leuker.

Wel bonuspunten voor de dreamcast in het TV meubel trouwens :)

iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Ideaal voor krakers deze occupy look. Lowbudget, heftruck vriendelijk, enige nadeel is af en toe een splinter in de bibs.

Mobistar, 3 jaren geleden
afbeelding van Mobistar

Nog duur voor een hoop hergebruikte pallets...

planking, 3 jaren geleden
afbeelding van planking

"producten die op een slimmere manier worden gebruikt dan waarvoor ze zijn bedoeld"? Wat een onzin! Een pallet is de slimste manier om een pallet te gebruiken.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Pfff ik heb al
Jaren een pallet als tafel

Miesman, 3 jaren geleden
Miesman, 3 jaren geleden
afbeelding van Miesman

Alleen de middelste poot onder het bureau snap ik wat minder


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 118 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl