Peugeot van papier (van binnen dan)

tags:
Userpica

Leren, stoffen of kunststof bekleding in de auto? De Hybride Onyx van peugeot heeft een interieur van oude kranten.

We gaan het dit keer gewoon niet hebben over het raceuiterlijk en de hybride motor van de conceptcar Onyx van Peugeot. Want deze keer zit het meest bijzondere in het interieur. Dat is gemaakt van oude kranten. 

Licht grijs gemeleerd materiaal geeft het interieur strakke lijnen die ook aan de zakeljkheid van een maatpak doen denken. Vooral de achterwaarts gerichte blik in het interieur ziet er bijna uit als architectuur. Meer dan de vorm is het materiaal interessant: newspaperwood. Wij kennen het als kranthout, gemaakt van samengeperste overgebleven edities van nieuwsbladen en te verwerken als hout. Naast lettertjes op het vlak zie je bij de zaagsnedes zelfs lagen zitten, als de jaarringen van hout.

Zo ver is het gekomen sinds 2008. Toen spotten we Design Academy afstudeerder Mieke Meijer met haar kranthout op de Dutch Design Week. Met designlabel Vij5 zijn er diverse meubels van kranthout gemaakt. Dit is de eerste keer dat het hout in een auto verwerkt wordt. De Peugeot is voor het eerst te zien op de Paris Motor Show op 29 september.

door Ingeborg van Lieshout, 20-09-2012 13:15 3 reacties, 5608 views

Asjemenou, 2 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Ik associeer het eerder met papier-maché dan met hout (neem aan dat de laatste foto niet van Peugeot is).

Asjemenou, 2 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Opvallend dat de link "Onyx" naar een verhaal leidt dat heel anders dan hier geschreven wordt. Het gehele interieur is namelijk bekleed met VILT en alleen het dashboard is gemaakt van geperst papier!
Zeker journalistiek bij Windesheim gestudeerd...?

Ingeborg van Lieshout, 2 jaren geleden
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Als je op de link Vij5 klikt lees je dat in het interieur carbon, vilt en kranthout is gebruikt. Het kranthout bedekt de deuren, het dashboard en het element om de stoelen heen. 


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 67 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl