Philips laat je zappen van A tot Z

tags:
Userpica

Philips presenteerde donderdag zijn 2012-lijn voor tv's. Vooral de afstandbediening met qwerty-toetsenbord is handig bij Smart TV-apps.

De meeste toestellen van TP Vision - de nieuwe naam van Philips' tv-tak - zijn inmiddels verkrijgbaar. Voor de aankomende sportzomer (lees veel tv-kijken) biedt de line-up van toestellen voor 2012 niet veel revolutionairs. Meer Smart TV-mogelijkheden, een remote met qwerty-toetsenbord plus infrarood-pointer en meer connectiviteit met je mobiele apparaten voeren dit jaar de boventoon.

Die afstandsbediening is eigenlijk het mooiste nieuwe speelgoed. Een pointer waarmee je in apps, zoals de browser, makkelijk kunt navigeren en een qwerty-toetsenbord op de onderkant maken het een compleet geheel. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je per ongeluk een verkeerd knopje indrukt op de kant die naar onderen wijst, want de zwaartekrachtmeter van de remote weet precies wanneer hij de andere kant moet inschakelen.

Deze techniek is simpelweg bruikbaarder dan de spraak- en bewegingsgevoelige besturing die Samsungs tv's bieden. Die techniek vertoont bij Samsung nog te veel kuren. Tegen je tv praten en ernaar zwaaien is bovendien minder comfortabel dan wat knopjes indrukken en hoogstens wijzen.

Met Philips' MyRemote app is het daarnaast al mogelijk om je tv te bedienen en foto's of video's te streamen richting je toestel. Binnenkort brengt de iPad-app ook de mogelijkheid om live je tv op het iPad-scherm te projecteren. Zo kun je je favoriete serie op de bank beginnen en in de tuin afkijken. De mogelijkheid komt eveneens naar Android-apparaten, maar wanneer is nog niet bekend.

 


Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

"want de zwaartekrachtmeter van de remote weet precies wanneer hij de andere kant moet inschakelen"

Dus als je op bed ligt TV te kijken dan werkt hij niet.

pixites, 3 jaren geleden
afbeelding van pixites

Enig idee wat 'binnenkort' inhoudt; ik wacht alweer een paar maanden op het ( binnenkort) aangekondigde PathéThuis op mijn Philips tv


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 151 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl