Piano Stanley speelt af wat je tweet

tags:
Userpica

Er zijn al twitterdende broodroosters, kattenluikjes en schoenen. Stanley is de eerste piano die speelt wat jij tweet.

Je zou piano Stanley kunnen betitelen als de jukebox van de eenentwintigste eeuw. Je hoeft er geen muntje in te gooien en op knoppen te drukken om je favoriete tune af te spelen. Je tweet gewoon ‘@stanleypiano play a song by the miracles club’ en zolang het nummer in Stanleys midi-bibliotheek staat, speelt hij het af.

Stanley is bedacht en gebouwd door Digital Kitchen, een creatief bureau uit Seattle. "Het is een mashup van een fysieke en digitale creatie", vertelt David Mikula van Digital Kitchen aan ABC news. "We wilden iets maken in de ‘makersgeest’ van Seattle." Afgelopen weekend speelde Stanley tijdens de Capitol Hill Block Party de aanvragen van menig twitteraar wat via een live stream te volgen was.

De computer die Stanley aanstuurt, leest de tweets gericht aan @stanleypiano en scant sleutelwoorden en hashtags in de tweets. Als een muzieknummer in zijn database voorkomt, wordt deze aan de afspeellijst toegevoegd. De midi-database stuurt vervolgens data naar een hardware controller die gekoppeld is aan de toetsen van de piano.

Voorlopig zijn er geen plannen om Stanley een vaste plek te geven en zal hij worden ingezet op festivals. Op stanleypiano.com kun je checken of de piano online is. Hij staat voorlopig bij de makers op kantoor. Waarschijnlijk zonder stekker in het stopcontact om te voorkomen dat iedereen er knettergek wordt van muziek.

door David Lemereis, 23-07-2012 11:09 2760 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 185 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl