Piratenpartij verovert weer geen Kamerzetel

tags:
Userpica

De Piratenpartij is er tijdens de verkiezingen weer niet in geslaagd een Kamerzetel te halen.

Na in 2010 maar 0,1 procent van de stemmen te hebben behaald, is het de Piratenpartij opnieuw niet gelukt een zetel in de Tweede Kamer te veroveren. De Piraten hebben 0,3 procent van de stemmen gehaald, oftewel 30.000 stuks, weer niet genoeg voor een Kamerzetel. De jonge politieke partij pleit onder meer voor hervorming van het auteursrecht, een betere digitale overheid, netneutraliteit en privacy. De Piraten deden het het beste in studentensteden als Groningen, Delft, Eindhoven en Enschede.

Slechts bij één peiling in juli stond de Piratenpartij op 1 zetel. Bij de Scholierenverkiezingen en in online polls van Fok.nl en Tweakers.net scoorde de partij opvallend goed, maar dat zei weinig over de uiteindelijke uitslag. Lijsttrekker van de Piraten, Dirk Poot, was eerder te gast tijdens Bright Night #17.

In het Europees Parlement hebben de piraten wel een vertegenwoordiging. Ook in een aantal Duitse deelstaten hebben de Piraten recent zetels gewonnen. De Duitse Piratenpartij zou een goede kans hebben om de landelijke kiesdrempel van 5 procent te gaan halen.


Tink, 3 jaren geleden
afbeelding van Tink

Erg jammer, dat ze niet eens 1 zetel hebben. Het zou zo goed voor NL zijn als er eens wat beter over auteursrechten en ict zaken werd nagedacht!! Aan het huidige stelletje digibeten hebben geen zak.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

D66 heeft bijna dezelfde dingen in hun programma, en zelfs Jolande Sap is nog een alleraardigste Piraat. 15 stemmen voor modern internetrecht dus.

daddycool, 3 jaren geleden
afbeelding van daddycool

Denk toch dat t aan de naam ligt. De gemiddelde nederlander zal wellicht denken dat dit iets uit de koker van Studio100 (K3 enzo) is

pixites, 3 jaren geleden
afbeelding van pixites

Dus waar is mijn stem beland? Op een onbewoond eiland?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 85 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl