Politieke afgang in beeld

tags:
Userpica

Zeg het met een infographic. De gênante val van het kabinet Balkenende is treffend verbeeld door twee studenten Nieuwe Media.

De zowel koude als verhitte nacht van zaterdag 19 of zondag 20 februari 2010 staat in de annalen bijgeschreven als de val van het kabinet Balkenende IV. Heet hangijzer: de kwestie Uruzgan. Wie uit zijn hoofd een reconstructie wil navertellen, krijgt het nog moeilijk, met alle gebeurtenissen die voorafgingen aan dit politieke drama.

Twee studenten Nieuwe Media van de Hogeschool Zuid in Maastricht, Gordon Hatusupy (26) en Martijn Kersten (21), vonden het tijd om De Val inzichtelijk in beeld te brengen. Zij houden zich binnen de opleiding bezig met animatie en infographics, een relatief nieuw media-instrument om complexe gebeurtenissen en data visueel naar een begrijpelijk verhaal te vertalen.

Dus promoveerden zij de val van het kabinet tot afstudeerproject. Behalve voor henzelf ook bedoeld voor, zoals Kersten zegt, 'de burger die geen tijd heeft om zich erin te verdiepen'. Twee weken research in de vorm van documentaires bekijken en krantenberichten en tijdschriftartikelen napluizen leidden tot deze met veel inlevingsgevoel en diverse knipogen gemaakte
animgraphic.

De onderzoeksanimatoren hopen over vier weken af te studeren. Ze hebben de link van hun filmpje al aan diverse politici en politiek commentatoren getwitterd en gemaild. In hun afstudeerscriptie kunnen zij alvast de bemoedigende tweet van Frits Wester prominent vermelden: 'Mooi, kort en bondig overzicht.'


rchv, 5 jaren geleden
afbeelding van rchv

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog niet zo bondig en overzichtelijk gezien heb (de val).

bmmerkx, 5 jaren geleden
Yada, 5 jaren geleden
afbeelding van Yada

Ze hebben wel heel goed gekeken naar deze animatie...
http://crisisofcredit.com/

Yada, 5 jaren geleden
afbeelding van Yada

Ze hebben wel heel goed gekeken naar deze animatie...
http://www.crisisofcredit.com/

serial, 5 jaren geleden
afbeelding van serial

grafisch is het aardig, maar met infographics heeft het weinig te maken... tenzij een portret van een politicus een 'infographic' is vandaag de dag...?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 96 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl