Postmoderne seks via het Internet of Things

Postmoderne seks via het Internet of Things

20-01-2015 12:11 Laatste update: 27-04-2018 20:30

Jody van den Tillaart

Het 'Internet of Things' kan wel eens de volgende grote revolutie in ons intieme leven worden. Seks met iemand via een robot.

Stel je voor dat je niet meer iemand in het echt hoeft te ontmoeten om lichamelijk contact te hebben, maar dat er een sociaal netwerk is waar je mensen treft, die via connected devices met jou naar bed gaan. Klinkt nogal SciFi, maar deze postmoderne intimiteit is wellicht dichterbij dan je denkt.

Op afstand

Seth, de oprichter van het bedrijf FriXion, vertelt aan Nerve waarom hij denkt dat dit de toekomst is. Hij werkt aan een platform waarop mensen elkaar virtueel kunnen ontmoeten. Dat kunnen monogame geliefden zijn, maar ook totale vreemden kunnen handjes vasthouden, kussen of gewoon keihard met elkaar naar bed gaan.

Allerlei reeds bestaande apparaten, seksspeeltjes en technologieën zijn via een open API verbonden met elkaar. Dat betekent dat de acties van de persoon aan de ene kant invloed hebben op de apparaten bij de persoon aan de andere kant. Seks op afstand dus. Handig bij het 'latten', maar ook nog efficiënter dan Tinderen. Of als je je relatie in je Second Life naar een hoger level wil brengen. Hoe dan ook kan deze technologie onze intieme relaties enorm veranderen, of tenminste aanvullen.

Badge verdienen

Teledildonics zijn niet nieuw, maar het is tot dusver niet veel verder gekomen dan wat gimmick-achtige uitvindingen. Met het FriXion-platform wil Seth (achternaam niet prijsgegeven) seks ook social maken. Je gaat online en ontmoet daar virtueel allerlei mensen. Stel je iets voor in de trant van: een lintje voor honderd sekspartners of een badge voor als je je liefje trouw blijft.

Het klinkt surreëel en de vraag is of er veel mensen zijn die dit interessant vinden, seks met een robot (met ander mens). Maar als internet ons iets heeft geleerd, is dat iedere voorkeur die je kunt verzinnen bestaat, en nog veel meer. In dat opzicht is het eigenlijk best verbazingwekkend dat er nu niet veel meer is dan een op afstand bestuurbare vibrator, omdat seks (en oorlog, maar da's een ander verhaal) toch doorgaans de grote drijfveer achter innovatie is geweest.

Giphart

Wie vroeger wel eens de verhalen van Ronald Giphart heeft gelezen, denkt wellicht terug aan het verhaal 'De wereld van de dingen die we niet hebben gedaan' uit de bundel Het feest der liefde, waarin de hoofdpersoon op deze manier met een meisje seks heeft, dat niet wil vreemdgaan en bang is voor enge ziektes. Echt heel lustopwekkend is dat nog niet. Maar wie weet brengt innovatie ons zo ver dat ook de minder sexy onderdelen aantrekkelijker worden.