Providers wraken rechter in Brein-zaak

tags:
Userpica

Drie Nederlandse providers hebben de rechter gewraakt in een zaak van Stichting Brein om meer blokkades van The Pirate Bay.

KPN, T-Mobile en Tele2 wraken de rechter in het kort geding dat anti-piraterijstichting Brein tegen ze heeft aangespannen over een blokkade van de Zweedse torrensite The Pirate Bay. Brein spande het ging aan nadat Ziggo en Xs4all eerder hun rechtszaak hierover verloren. Die providers blokkeren de site nu. Enkele andere grote providers weigerden na verzoeken van Brein om blokkades in te stellen zonder tussenkomst van de rechter.

KPN, T-Mobile en Tele2 vinden nu dat rechter Peter Blok het kort geding over de kwestie niet mag behandelen, omdat hij bij de zaak tegen Ziggo en Xs4all ook al voorzitter van de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Haag was. "Dat wekt de schijn dat hij niet de vrijheid zal voelen om zonder vooringenomenheid te beslissen op deze nieuwe zaak", stellen de providers tegenover Webwereld. UPC is ook gedaagd, maar deed niet mee met het wrakingsverzoek.

De Haagse rechtbank buigt zich 26 maart over het wrakingsverzoek. Het kort geding zelf stond op 19 april gepland. In het volgende nummer van Bright Magazine overigens een interview met piraterijbestrijder Tim Kuik van Stichting Brein.


Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Kleine correctie nodig denk ik:
"Brein spande het ging aan nadat Ziggo..."
Moet denk ik:
"Brein spande het kort geding aan nadat Ziggo..."

En moet het niet privacybestrijder Tim Kuik zijn :-)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 162 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl