Publicatiestop Wikileaks door geldgebrek

tags:
Userpica

Wikileaks stopt met nieuwe publicaties omdat er door tegenwerking van financiele instellingen nauwelijks donaties binnenkomen.

Wikileaks heeft afgelopen jaar miljoenen aan donaties misgelopen omdat de creditcardmaatschappijen en banken de donaties aan de klokkenluidersite blokkeren. Via post en sms-verkeer is tot nu toe maar zevenduizend euro binnengekomen. Vanwege het geldgebrek heeft Wikileaks-oprichter Julian Assange vandaag bekendgemaakt dat de site stopt met publiceren van nieuwe documenten.

Assange gaat zich de komende tijd richten op een juridische strijd tegen PayPal, Visa, Mastercard en de Bank of America. Wikileaks klaagt ze aan voor de schade: circa 15 miljoen dollar aan misgelopen donaties. 'Toen de blokkades werden opgeworpen ontvingen we 100.000 euro per dag', aldus Assange. Ook ligt er een klacht van Wikileaks bij de Europese Commissie, die over enkele weken beslist of er een onderzoek naar de financiële blokkade komt.

Volgens Assange ontbreekt een wettelijke basis voor de donatieblokkade. Wikileaks is als instantie nooit aangeklaagd. De financiële maatschappijen beperken volgens Assange de vrijheid van meningsuiting. Als de donaties niet voor het eind van het jaar binnenkomen, zegt hij dat er een einde komt aan Wikileaks. Volgens Assange zijn er nog 'duizenden publicaties' die nog niet online staan. De laatste publicatie is een PDF over de 'bankblokkade' tegen Wikileaks.


Bomboora, 4 jaren geleden
afbeelding van Bomboora

De graaicultuur van de banken ligt niet alleen aan de basis van de crisis, ze vinden het ook nog eens nodig om ons de waarheid te onthouden. Gooi visa en paypal buiten.

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Misschien vrezen ze dat er ook nog vuile was van hen wordt buitengehangen... Wie het geld heeft, heeft de macht.

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 25 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl