ReaDIYmates zijn paper toys met wifi

tags:
Userpica

Deze schattige papieren reaDIYmate poppetjes kun je van alles laten doen door ze bijvoorbeeld te koppelen aan Twitter of een RSS-feed.

De paper toy hype is misschien alweer een tijdje voorbij en ook smart-objects als de Nabaztag zijn niet bepaald nieuw. Maar een van de geestelijk vaders van dat wifi-konijn ziet wel wat in een combinatie van de twee. Op Kickstarter zoekt hij funding voor de reaDIYmate, vrij letterlijk de Nabaztag onder de paper toys. Het project bestaat uit een kartonnen ‘romp’ met motortje en een speaker en een ‘brein’ met wifi, 2GB flash-geheugen en een knop.

Het leuke is dat je de reaDIYmate precies kunt laten zijn wat jij wilt, in uiterlijk en functie. De makers zeggen dat je het poppetje in 10 minuten kunt aankleden. Koppel je het vervolgens via wifi aan je Twitter, Facebook, een RSS feed of zelfs If This Then That, dan krijg je een uniek wezentje.

Het enige wat de reaDIYmate nodig heeft is een stopcontact en wifi

Via de simpele web interface kun je nog veel meer voor elkaar krijgen. Laat je poppetje bijvoorbeeld met een eigen mp3’tje juichen en z’n handjes in de lucht steken telkens als je op SoundCloud een nummer verkoopt. Of check in op Foursquare met de knop op het brein. De knutselaars onder ons kunnen zelfs nog wat verder gaan dan dat: realDIYmate is 100% Arduino compatible. Er zijn meer dan 50 soldeerloze bricks verkrijgbaar en ook de meeste Arduino shields plug je zo in het moederbord.

Een heel andere toepassing van de reaDIYmate is die van bewegend sculptuur: bouw het ding om tot levende kunst die bijvoorbeeld de beweging van je smartphone na-aapt. Zeker omdat het poppetje zowel van binnen als van buiten compleet ‘open’ is, verheug ik me op alle toepassingen die mensen ervoor gaan bedenken. Momenteel heeft het project met nog een maand te gaan dik de helft van de gevraagde funding binnen.

door Floris Poort, 30-03-2012 4688 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 44 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl