Reiswiki nu ook op papier

tags:
Userpica

De Nederlandse reis-wiki Writing Travellers drukt nu papieren steden- en landengidsen samengesteld uit tips van bezoekers.

Writing Travellers is een internationale reisrecensiesite van Nederlandse bodem met 24 duizend leden. Net als op Wikipedia kan iedereen bijdragen insturen over leuke plekken om in steden naar toe te gaan. Een groot deel is natuurlijk geschreven door inwoners van die steden zelf.

Er zijn nu zoveel stukjes dat Writing Travellers zes papieren reisgidsen heeft uitgebracht: boeken gemaakt van wiki's. Onder elk stukje staan nog de namen van de schrijvers en de moderatoren. Ook beeldmateriaal is afkomstig van internetters. De zes gidsen zijn: Amsterdam, Nederland, Zuid-Afrika, Kaapstad, India en Italië. De opmaak is wat spartaans met kleine zwart-wit foto's en het formaat van het boek had ook wel kleiner gemogen.

Maar de inhoud is minder afgezaagd en vooral actueler dan in veel andere reisgidsen. Geen lange verhalen, maar vooral veel handige adviezen. Lezers van het boekje over Nederland krijgen in Amsterdam bijvoorbeeld als tips voorgeschoteld: de Last Minute Ticket Shop, Studio K, de terrasjes op de Linnaeusstraat in Oost, de Friday Night Skate, De Burgermeester, Marqt en Hema-rookworst.

Een voordeel voor Engelstalige lezers van deze user generated reisgids: zij kunnen alvast wennen aan het steenkolenengels in sommige stukjes.

Uiteindelijk is het doel dat bezoekers van Writing Travellers ook gepersonaliseerde reisgidsen kunnen laten drukken met meerdere bestemmingen naar keuze.

door Tonie van Ringelestijn, 15-04-2009 10:50 2 reacties, 2132 views

Henk84, 5 jaren geleden
afbeelding van Henk84

Ben wel benieuwd hoe deze site zich verhoudt tot www.world66.com, ook een van oorsprong Nederlands initiatief maar op het eerste gezicht veel uitgebreider. En brachten zij niet ook pdf versies uit van de inhoud van de site?
Vergelijken?

jaap, 5 jaren geleden
afbeelding van jaap

In reactie op Henk, ik heb even goed gekeken naar WritingTravellers (mooi concept), in essentie lijkt het op World66, echter het grote verschil zit hem volgens mij in het feit dat je zelf een reisgids kunt samenstellen precies met wat je er zelf in wilt hebben.. De functie build a guidebook doet dat (wel eerst registreren)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 184 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl