R.I.P. Sparrow, lang leve .Mail

tags:
Userpica

De plotselinge dood van fijne mail-app Sparrow is jammer, maar biedt ook kansen. .Mail is een boeiende nieuwkomer.

.Mail is een concept van Duitse ontwerper Tobias van Schneider. Hij liep rond met een simpele vraag: waarom is email na jaren innovatie maar zo weinig veranderd? Hij gaf zelf het antwoord met de even slimme als simpele mailclient .Mail.

In .Mail wordt email verzameld zoals je gewend bent, in een kolom links van je scherm. Dan komt de truc: muis over de thumbnail van een mail en er schuiven drie blokjes overheen. Daarmee kun je de prioriteit van het bericht kiezen. Actionsteps noemt Van Schneider dat. Mailtjes komen dan gesorteerd op prioriteit en datum in het Next Steps menu te staan. Daar kun je de mailtjes verder afhandelen. Allemaal omdat Van Schneider email geen email meer vindt. Mark as read is achterhaald; je moet te vaak terug naar een bepaald bericht.

Ook de manier waarop .Mail met attachments omgaat is slim. Van Schneider denkt aan een browser voor bijlagen. Simpel zoeken door alle bijlagen die je ooit gestuurd zijn, zoals je dat met normale bestanden op je computer ook zou doen. Die twee subtiele maar slimme vernieuwingen, gepaard met het strakke uiterlijk, zouden van .Mail weleens een hele fijne mail-app kunnen maken.

Gaat trouwens nog wel even duren: het experiment loopt pas twee weken. Je kunt wel vast je emailadres achterlaten als je op de hoogte wilt blijven van de vorderingen van .Mail.

door Floris Poort, 09-08-2012 3 reacties, 4124 views

flappah, 3 jaren geleden
afbeelding van flappah

En dan maar hopen dat zij wel blijven bestaan en niet worden opgekocht door ..ehm .. Apple of zo.

hoi1805, 3 jaren geleden
afbeelding van hoi1805

Ik zoek al jaren naar zo'n emailclient. Outlook.com ziet er goed uit, maar het blijft Microsoft. Hopelijk wordt ie inderdaad niet opgekocht door een groot bedrijf dat denkt aan nog meer winst.

Thijs Engel, 3 jaren geleden
afbeelding van Thijs Engel

#1 faalt keihard het is denk ik weer zo'n fandroid!
Google koopt meer bedrijven op dan apple hoor!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 191 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl