Samsung boos over beïnvloeden getuigen door Apple

tags:
Userpica

Apple heeft de toorn van Samsung gewekt door in de Australische rechtszaak tussen beide bedrijven te proberen getuigen te beïnvloeden.

Samsung heeft Apple er maandag van beschuldigd getuigendeskundigen in de Australische rechtszaak te hebben beïnvloed. Drie getuigendeskundigen hebben hun verklaringen aan de rechter aangepast, zo bleek zondagavond enkele uren voordat de zaak tussen beide bedrijven in Sydney van start zou gaan. Dat gebeurde nadat Apple de drie experts tijdens een geheime meeting had gevraagd hun mening te veranderen.

Samsungs advocaat is des duivels over de actie van Apple. Samsung eist nu ook de mogelijkheid voor een eigen overleg met de getuigen voorafgaand aan de geplande hoorzitting met de drie experts in de rechtbank. De Koreanen willen weten waarom de deskundigen zijn bijgedraaid ten gunste van Apple.

Beide bedrijven strijden met elkaar in de Australische rechtszaal over vermeende schending van 3g-patenten. Samsung heeft Apple aangeklaagd wegens het schenden van zijn patenten in de iPhone 4, 4S en de tweede iPad. Apple heeft 'down under' ook nog een zaak tegen Samsung lopen over inbreuk op touchscreenpatenten.

De Australische zaak speelt tegelijkertijd met het Amerikaanse juryproces tussen Apple en Samsung, waarbij het naast patentinbreuken ook gaat om de vraag of de Koreanen de productontwerpen van Apple bewust hebben gekopieerd. De Australische zaak levert tot nu toe veel minder 'vuurwerk' op dan de case in het Californische San Jose, waarbij al veel vertrouwelijke documenten en e-mails in de openbaarheid zijn gekomen. Lees ook de uitlegparty 'Apple vs Samsung'.


Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Op zich kun je daar ook een rechtszaak over starten...

Jorrit, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorrit

Apple speelt echt wel een bijzonder smerig spelletje..

sowieso, 3 jaren geleden
afbeelding van sowieso

Ik had de hoop bij de wisseling van de macht in het bestuur bij Apple, in de vorm van Tim Cook, dat de koers die Apple vaart uiteindelijk zou wijzigen. Helaas... ik snap niet dat iemand zich nog met dit bedrijf wenst te associeren.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 46 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl