Samsung maakt 10 inch Nexus-tablet

Userpica

Samsung komt samen met Google met een high-end 10 inch Nexus-tablet.

Samsung werkt aan de opvolger van de Nexus 7: een 10,1 inch Nexus-tablet. Hij heeft een schermresolutie van 2560x1600 en het is daarom een high-end tablet, meldt een analist van NPD DisplaySearch tegenover de Amerikaanse site Cnet. De Nexus 7, die Asus en Google onlangs uitbrachten, is juist een goedkoper model. De Nexus 10 zou meer pixels per inch hebben dan de nieuwe iPad.

Samsung zal zijn TouchWiz-interface niet op de nieuwe tablet mogen zetten, omdat het apparaat deel uitmaakt van de Nexus-serie van Google. Sommige consumenten zien zo'n 'schone' versie van Android als een voordeel. Bovendien krijgen Nexus-apparaten gewoonlijk sneller updates naar nieuwe versies van Android. Samsung en Google brachten eerder al de smartphones Nexus S en Galaxy Nexus uit.

Andere specs en een lanceerdatum zijn nog niet bekend. De NPD-analist heeft van bronnen bij Aziatische leveranciers ook te horen gekregen dat Google verder werkt aan een budget-tablet die in december moet verschijnen voor circa 99 dollar. Google heeft nog niet op het bericht gereageerd.

Er komen meer Google Nexus-apparaten aan. Vorige week lekte ook al de komst van een LG Nexus-smartphone uit. Daarvan zijn nu in Rusland beelden opgedoken. Het is de eerste keer dat LG in samenwerking met Google een Nexus-smartphone uitbrengt. Die heeft waarschijnlijk een 4,7 inch scherm, een quad-core chip en een 8 megapixel camera.

door Tonie van Ringelestijn, 09-10-2012 16:41 3 reacties, 7219 views

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

De alsmaar hogere resolutie heeft meer nadelen dan voordelen wat mij betreft. Het heeft meer GPU power nodig om het zelfde aantal pixels aan te sturen en dus een grotere accu en heeft een grotere warmte ontwikkeling. Een goed voorbeeld van hoe het niet moet is de iPad 3 die dikker en zwaarder werd met bij behorende warmte ontwikkeling. Hopen dat Samsung zijn zaakjes beter voor elkaar heeft.

Vrijdenker, 2 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

@ikkuh meid wat ben je toch een domme frustie!. En maar weer Apple afkraken zelfs als het item helemaal niet over Apple gaat. 'T zit bij jou echt diep he. Triest!

Sturkenbaum, 2 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Mooi, geen Tegra 3, dan kunnen we hier weer fatsoenlijke audio uitkrijgen. En geen Touchwiz, deze gaat zeker op mijn wishlist.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 111 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl