Samsung maakt toch brein van iPhone 5

tags:
Userpica

Microscopisch onderzoek wijst uit: Samsung heeft de snelle processor van de iPhone 5 gefabriceerd.

Apple en Samsung hebben elkaar net zo hard nodig als dat ze elkaar verafschuwen. Terwijl Apple een extra schadevergoeding bovenop de 1.05 miljard en een verkoopverbod op tientallen Samsung-toestellen eist, produceert het Zuid-Koreaanse bedrijf - naast andere hardware voor Apple - één van de belangrijkste onderdelen van de iPhone 5: de nieuwe A6-processor. En niet zonder resultaat, want Apple's nieuwe smartphone is twee keer zo snel als zijn voorganger.

Het was een lange tijd onduidelijk wie de processor heeft gefabriceerd, want zowel Apple als Samsung houden de kaken op elkaar. Dat past echter in de traditie van de vorige iPhone's, waarbij externe partijen het toestel uit elkaar halen en de hardware bestuderen. De meningen in de media waren verdeeld: sommigen dachten aan het typenummer af te kunnen lezen dat Samsung de producent was, anderen waren van mening dat Apple een eigen processor had ontworpen.

Na een elektronenmicroscopisch onderzoek heeft UBM TechInsights vastgesteld dat Samsung de producent van de A6-processor is. "Alle aanwijzingen leiden naar Samsung, want het fabriceren van een processor vergt dezelfde specifieke kenmerken [zie foto linksboven] die vergelijkbaar zijn met die van een vingerafdruk", aldus UBM TechInsights' Allan Yogasingam.

Samsung, die ook al de processoren van vorige iPhone's fabriceerde, heeft dus wel een flinke bijdrage aan de iPhone 5 geleverd. De voor beide partijen gunstige samenwerking zal Apple en Samsung echter niet weerhouden om elkaar weer in de rechtszaal tegen te komen. Dat is nu bijna ook een traditie aan het worden. 


gugli, 3 jaren geleden
afbeelding van gugli

Ook opvallend is dat de A6 processor een dual-core 1 GHz heeft en drie grafische kernen, aldus: http://www.iphone-5.nl/663/iphone-5-a6-chi...

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Tja alleen kan Apple niet veel. Ze hebben hoogstaande technologische bedrijven als Samsung nodig. Samsung is daarentegen niet afhankelijk van Apple. Ik zeg: boycotten dat Apple.

mcx61, 3 jaren geleden
afbeelding van mcx61

Samsung niet afhankelijk van Apple? Voor het design wel, hoe komen ze anders aan nieuwe producten :)

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Hahah. Als Apple nooit met de iPhone was gekomen, bestond er überhaupt niet zo'n wanproduct als de Galaxy S.

queenfanmichel, 3 jaren geleden
afbeelding van queenfanmichel

Dat Samsung de A6 chip voor Apple produceert was allang bekend, Apple heeft alles ontworpen en Samsung fabriceerd het.

Zondaar, 3 jaren geleden
afbeelding van Zondaar

Helemaal gelijk, want de 4,7 inch grote s3 lijkt precies op de iphone.

Zondaar, 3 jaren geleden
afbeelding van Zondaar

helemaal gelijk, want de 4,7 inch grote s3 lijkt sprekend op de iphone:P

Daejji, 3 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Dat ze een groter scherm hebben wil niet zeggen dat ze nooit hebben afgekeken. En samsung is redelijk afhankelijk van apple... Apple is 1 van de grootste klanten


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 73 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl