Samsung wint Nederlandse patentzaak van Apple

tags:
Userpica

Apple heeft een Nederlandse rechtszaak tegen Samsung over een patent rond touchbediening verloren en moet de proceskosten betalen.

De Haagse rechtbank vindt dat Samsung met zijn Android-apparaten geen inbreuk maakt op een Europees patent van Apple over het negeren van verkeerd geachte aanrakingen op een touchscreen. Dankzij die technieken negeren smartphones en tablets bijvoorbeeld gelijktijdige aanrakingen met meerdere vingers die tegenstrijdig lijken. Apple kreeg dat patent in 2011 toegewezen en klaagde daarna meteen Samsung aan vanwege inbreuk met zijn Android-apparaten.

De Nederlandse rechter heeft Samsung nu in het gelijk gesteld, meldt Webwereld. Het patent zette Apple ook al in het kort geding tegen Samsung in augustus vorig jaar in, maar toen wees de rechtbank in Den Haag de claim ook al af. Ook Britse en Duitse rechters achtten Apples touchpatent 'niet inventief' genoeg. Apple moet de proceskosten betalen en die zijn opgelopen tot maar liefst 325 duizend euro. Dit keer dus een kleine zege voor Samsung.

Eind augustus verloor Samsung de belangrijkste Amerikaanse juryzaak over patentinbreuken en kopiëren van Apple-ontwerpen. Het Koreanse bedrijf werd toen veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 1 miljard dollar. Deze week schorste het Amerikaanse patentbureau tijdelijk een van de patenten die Apple in die zaak tegen Samsung had ingebracht. Het gaat om het bounce-effect bij het scrollen aan het eind van een pagina.

door Tonie van Ringelestijn, 24-10-2012 12:40 4 reacties, 2855 views

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

De hele wereld schutte het hoofd bij het lezen van het vonnis van de amerikaanse jury. Dat het niet helemaal lekker zat daar in amerika weten we inmiddels maar al te goed. Mr. Hogan is niet helemaal zuiver en judge Judy al evenmin.

Wij nederlanders zijn minder patriottisch ingesteld.
Uiteindelijk wint gezond verstand en de langste adem.

Daejji, 2 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Hele wereld? Jij praat voor de hele wereld?
En patenten in Europa en Amerika moeten apart aangevraagd worden he.

Pro-user, 2 jaren geleden
iPhone Gerrie, 2 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Ikkeh krijgt 1 euro per bericht van samsung. Heeft nu al bijna 100 euro gespaard voor een tab 10.1 lulz.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 245 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl