Senseo Sarista zet koffie zonder pads

tags:
Userpica

Senseo Sarista combineert de kwaliteit van versgemalen bonen met het gemak van Senseo.

Tijd voor een nieuwe innovatie, heeft het duo Douwe Egberts-Philips gedacht. Het is alweer elf jaar geleden dat ze met de Senseo verandering brachten in het Nederlandse keukenlandschap. Het nieuwste gezamenlijke product heet Sarista.

Van de Senseo zijn zeker 25 miljoen stuks over de toonbank gegaan. Tot er imitatiepads op de markt kwamen heeft naast Philips ook DE daar heel goed van geboerd. Wordt de Sarista de volgende hit?

Je durft het bijna niet meer hardop te zeggen, dat je een kopje Senseo lekker vindt. Ondertussen is het gemeengoed te weten wat het verschil is tussen een macchiato en een cappuccino, verschillende malingen van soms andere bonen in huis te hebben met steeds vaker een peperdure espressomachine ernaast of anders laat je je bakkie troost voor een euro of 4 door een barista in de stad voor je brouwen. Senseo is al bijna een scheldwoord. “Nederlanders verlangen meer kwaliteit en koffie van vers gemalen bonen”, zegt Kai Tuk van Philips. Tegelijkertijd willen consumenten gebruikersgemak. Niet meer een apart koffieapparaat voor espresso en één om een volle pot koffie te zetten, signaleert hij. Zie daar de Sarista.

Sarista is een koffiezetapparaat dat zelf bonen maalt. De machine kan net als de gewone Senseo een of twee kopjes zetten, maar daarnaast ook een volle pot waar je een kopje of zes uit schenkt. Altijd vers gezet en zelfs vers gemalen.

Daarvoor hoef je niet te knoeien met het bijvullen van bonen. Het Senseo-gemak vind je bovenop de machine: daar zet je een plastic buis waar de bonen in bewaard worden, de zogenaamde bean funnel. Met een draai en een klik zit de boel luchtdicht aan elkaar. Extra voordeel is dat je voor de funnel leeg is van bonensoort kunt wisselen. DE biedt daarvoor zes verschillende soorten bonen in funnels die je tussendoor kunt afkoppelen waarna ze automatisch sluiten. De prijs van een funnel is naar verwachting 4,79 euro. Het apparaat, dat vanaf oktober te koop is, kost rond 250 euro.

Senseo Sarista is snel: de koffie is kaar in 60 seconden. Dat lijkt mij vergelijkbaar met een Nespresso (waarvan het apparaat nog geen 100 euro kost). "Om ondanks de korte contacttijd een goede aromatische smaak te verkrijgen is wel een hogere dosering nodig: 7 gram voor een kop Sarista koffie en 5,5 gram voor normale filterkoffie", waarschuwt DE. "Door de hoge waterdruk en de korte contacttijd van 25 seconden is de koffie aromatischer dan de DE-filterkoffie." Laat zo'n slow coffee nou net mijn favoriete bakje zijn.


Curly Coffee, 3 jaren geleden
afbeelding van Curly Coffee

Echte (h)eerlijke koffie, zowel bonen als gemalen, is Curly Coffee: www.curlycoffee.nl - niet verpakt in plastic capsules (afval) en voor elk espresso- en koffieapparaat i.p.v. een zoveelste Senseo apparaat...

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

even een WC-eendje doen, of niet?

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Bright heeft volgens mij een aparte afdeling om reclame te maken vriend.
Om je bagger hier naar binnen te sneaken is ongepast en m.i. ook onwenselijk.

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Hoe zit het dan precies met die bonentrechters (sorry, voorlopig vertik ik het 'bean funnel' te zeggen)?
Moet je die na gebruik weggooien en koop je dan weer een volle? Of kun je de trechter opnieuw vullen met je eigen bonen?

Ingeborg van Lieshout, 3 jaren geleden
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Douwe Egberts wil graag dat je hun bonentrechters koopt, dat is hun verdienmodel. Dat hebben ze nu wat beter met patenten dichtgetimmerd dan met de Senseo Pads. Maar vullen met je eigen bonen lijkt me het proberen waard, of dat lukt zien we in oktober als we een ding in handen krijgen. 

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

Ja dat vroeg ik mij ook al af, t klinkt niet best als je steeds die plastic trechters moet weggooien. 

Adriaan S, 3 jaren geleden
afbeelding van Adriaan S

Mooi apparaat hoor, vroeg me inderdaad hetzelfde af. Het lijkt me niks om na een paar kopjes weer zo'n groot stuk plastic weg te gooien. Daarbij wil je niet altijd gebonden zijn aan de koffieselectie van DE.
Als ik zo kijk naar de fotootjes op hun homepage www.senseo-sarista.com denk ik dat je makkelijk het dakje van die trechters eruit kan knippen of snijden. Als je dan een kleine portie van je eigen boontjes erin gooit worden ze ook niet oud.

st33fie, 3 jaren geleden
afbeelding van st33fie

Ik wil m
Hij is goedkoper als alle andere apparaten
( met design looks en kwaliteit natuurlijk)
En het is echte koffie geen cupje waarje bij sommige soorteb 2 van nodig hebt en nog steeds allerlei handelingen moet doen

Olafiolio, 3 jaren geleden
afbeelding van Olafiolio

heb niets met Senseo (meuk), maar de evasolo die je laat zien is een geweldige (vakantie)oplossing voor slowcoffee!
THANX!

Ingeborg van Lieshout, 3 jaren geleden
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

ha fijn! tis wel glas he, dus weet niet of je een trekking gaat doen ;-)

Curly Coffee, 2 jaren geleden
afbeelding van Curly Coffee

En nu dan toch, navulbare Sarista beanfunnel: bit.ly/125I3OK


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 56 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl