Shirt zo stijf als een plank

tags:
Userpica

Het klinkt niet heel comfortabel, een t-shirt van hout, maar het kan wel.

Het shirt van Pauline Marcombe verkeert nog in de prototype fase en is nog niet te koop, vandaar ook de titel Prototype Triangle Numero 1.

Hoe verwerk je een stuk hout tot een flexibele stof en draagbaar shirt? Dat zit hem in de driehoeken. Stukjes MDF zijn met de lasersnijder tot driehoeken in allerlei afmetingen gesneden. Op de zijdes van de driehoeken zijn codes gebrand die de software waarmee de afmetingen berekend zijn heeft gegenereerd. Daarmee maakt ontwerper Pauline Marcombe het digitale maakproces extra zichtbaar. Met metaaldraad zijn de stukjes aan elkaar genaaid zodat een gesloten geheel ontstaat.

Het zal je niet verbazen dat Marcombe zich graag op het snijvlak van mode en architectuur begeeft. In 2010 is de Francaise afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde van de TUDelft.

Dat je van hout een soort stof kan maken bewees eerder Elisa Strozyk al met haar houten vloerkleed. Dat is inmiddels in productie gegaan.


yesn95, 3 jaren geleden
Juan Nibbelink, 3 jaren geleden
afbeelding van Juan Nibbelink

Erg mooi.

Wel ruimte voor een grapje.
Iets over 'planking' denk ik.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 137 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl