Siri heeft meer vertrouwen in Nokia dan in Apple zelf

tags:
Userpica

Vraag Apple's spraakassistent Siri wat de beste smartphone ooit is en je krijgt een onverwacht antwoord: de Nokia Lumia 900.

Steve Wozniak, mede oprichter van Apple, zei recentelijk dat hij zeer gecharmeerd was van de Nokia Lumia 900 Windows smartphone. Hij vond hem zelfs beter dan Android-telefoons. Apple’s Siri, de persoonlijke virtuele spraakassistent van de iPhone 4S, is het daar helemaal mee eens. Sterker nog, Siri vindt de Lumia 900 de beste telefoon ooit. Siri schijnt echter wel zo nu en dan van mening te veranderen. Als je exact de volgende vraag stelt krijg je het antwoord: “what's the best smartphone ever?”.

Uiteraard heeft Siri dit antwoord niet zelf bedacht, het komt van de site WolframAlpha, dat zijn antwoord baseert op user reviews van BestBuy. Volgens Apple Insider ging het slechts om vier user reviews die de Lumia ieder een score van 5 uit 5 punten gaven. De iPhone komt overigens helemaal niet voor in de Wolfram Alpha  lijst van smartphones gebaseerd op recensies van gebruikers. Het is een krakemikkige lijst,  De HP Touchpad wordt niet meer geleverd en is bovendien een tablet, maar staat wel in de top tien beste smartphones van WolframAlpha.


pixites, 3 jaren geleden
afbeelding van pixites

Ik gebruik Siri niet, want het frustreert en daar heb ik al teveel mogelijkheden voor om op of tegenaan te lopen.
Toch even gecheckt en op de vraag welke smartphone de beste is kreeg ik het antwoord; die je nu vasthoudt en doorvragend wat de beste ooit is; wacht..bestaan er andere?
:-)

pixites, 3 jaren geleden
afbeelding van pixites

Op instagram account pixites het 'bewijs'; in het amerikaans Engels dan.

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

hahaha Siri is het eerste product waar ik dan wel weer vertrouwen in heb, hierbij wordt tenminste een realiteitscheck gedaan en is de invloed van Apple op het resultaat minimaal.

Mike Polak, 3 jaren geleden
afbeelding van Mike Polak

Realiteitscheck? Je antwoord op een incomplete en verouderde lijst baseren is verre van reëel.

Nck, 3 jaren geleden
afbeelding van Nck

Als ik deze vraag stel verteld Siri mij 'the one you're holding'.

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Nog steeds hahaha


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 118 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl