Skype gaat Windows Live Messenger vervangen

tags:
Userpica

Microsoft gaat Windows Live Messenger in Skype integreren, waarna het chatprogramma zal verdwijnen.

Als jonge puber heb ik flink wat avonden met MSN doorgebracht. Zelfs de chatgeluiden herken ik nog één voor één. MSN was de gemakkelijkste chatdienst, mede door de samenwerking met de toen nog zeer populaire Hotmail- en later Live-accounts. Microsofts chatdienst werd in 2005 tot Windows Live Messenger omgedoopt en in 2009 had de dienst maandelijks nog 330 miljoen actieve gebruikers.

Volgens technologiewebsite The Verge moeten al die miljoenen chatfanaten voortaan Skype gaan gebruiken en zal Windows Live Messenger gaan verdwijnen. Microsoft gaat de chatdienst de komende maanden in Skype, dat het vorig jaar voor 6 miljard euro overnam, integreren. Beide diensten draaien al op de servers van Windows Live Messenger, waardoor de integratie zeer geleidelijk kan verlopen.

Het verdwijnen van Windows Live Messenger komt niet als een grote verrassing. Microsoft probeerde in recente versies van Skype de gebruiker aan een Live-account te koppelen en had je al de mogelijkheid om met andere Windows Live Messenger-gebruikers te chatten.


Nigel S., 3 jaren geleden
afbeelding van Nigel S.

En hoe zit het met je huidige vriendenlijst? ben je die kwijt ofzo? ik Lees verder niks van dat je contactpersonen ook mee gaan naar Skype

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

lol, jij gebruikt msn.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 147 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl