Skype ook eindelijk klaar voor Windows 8

tags:
Userpica

Skype heeft een nieuwe versie gekregen die nauw samenwerkt met Windows 8.

Microsoft heeft Skype ook geschikt gemaakt voor Windows 8, daags voor de introductie van het nieuwe besturingssysteem. Het belprogramma, dat vorig jaar werd overgenomen door Microsoft, krijgt deze week een versie die is geoptimaliseerd voor Windows 8. Zo heeft hij dezelfde touchvriendelijke vormgeving als andere apps en kan je van links naar rechts swipen om te schakelen tussen verschillende onderdelen, zoals de recente activiteit, favoriete contactpersonen en de hele lijst contacten. Je kan in die lijst ook uitzoomen om makkelijker door alle personen te bladeren.

Skype draait op de achtergrond, zodat je notificaties zoals gemiste oproepen kan zien in een speciale Skype Live Tile in het thuisscherm van Windows 8. Daardoor hoef je niet telkens Skype te openen om te zien van wie je net een gesprek hebt gemist of een chatbericht hebt ontvangen.

Skype werkt ook binnen de People Hub in Windows 8 waar updates en contactinformatie van verscheidene social media centraal binnenkomen. Zoals met alle apps in Windows 8 is Skype ook aan één kant van het scherm vast te zetten, zodat je in een derde of twee derde van het scherm het videogesprek voert, terwijl je in het andere deel bijvoorbeeld iets opzoekt.

De Windows 8-versie van Skype is vanaf vrijdag te vinden in de Windows Store in het nieuwe systeem dat op die dag door Microsoft wordt gelanceerd.

door Tonie van Ringelestijn, 23-10-2012 11:08 3552 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 86 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl