Slangenleren schoenen met de kop er nog aan

tags:
Userpica

Iris Schieferstijn gebruikt gevonden dode dieren om schoenen van te maken. Schoenen van paardenbont met paardenhoeven bijvoorbeeld.

Twee witte duiven hebben de vleugels gespreid en staan klaar om op te vliegen. Een idyllisch plaatje waar je zo een bruiloft omheen zou kunnen zien, maar in dit geval zitten de duiven op de voeten van een model. Ze zijn opgezet en zijn nu het pronkstuk van een paar schoenen.

De schoenen van de Berlijnse Iris Schieferstein zijn allemaal gemaakt met opgezette beesten. Zo is er ook een paar van paardenhoeven met paardenbont en een bot van hetzelfde paard als hak. De controversiële sets gaan de deur uit voor 4500 euro. Je moet een beetje Gaga zijn om zoiets te kopen. Dolce & Gabanna hebben een collectie geïnspireerd op deze schoenen.

Schieferstein gebruikte voor haar schoenen eerst dode beesten die ze op straat vond: "Die blijken beschermd door de gemeente. Daar kun je voor in de cel komen." (In de VS kun je met aangereden roadkill bij het volgende grillrestaurant terecht) Dus gebruikt ze nu kadavers van haar lokale slager. Ze heeft een week nodig om deze overblijfselen van de vleesindustrie van vlees en bot te ontdoen. Een leerlooier zorgt er daarna voor dat bont en bot goed gepreserveerd blijven. Dan wordt het vel om een leest getrokken en kan de afwerking van de schoen beginnen.

Bizar? Jazeker. Maar het zou ook zo kunnen zijn dat deze productielijn minder luguber is dan die van de leren schoenen die je nu draagt.


arjen3, 3 jaren geleden
afbeelding van arjen3

Bokke pootjes, heel Beëlzebub Nice!

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Ze zit helemaal verkeerd met haar winkel in Berlijn. Met de paardificatie van ruraal Brabant kun je beter een boerderijshop openen in Gemert of Boekel. Past wel mooi bij de geblondeerde bestuurster van een Range Rover met paardentrailer.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 65 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl