SMS hack voor autosloten

Userpica

Tijdens een hackingconferentie werd gedemonstreerd hoe je met sms andermans auto op afstand kan openen en starten.

David Beckham raakte zijn auto al twee keer kwijt, omdat het signaal van zijn sleutel opgevangen was door dieven. Deze konden vervolgens het signaal nabootsen en de auto openen. Als een lerende afstandsbediening. Maar dan met versleuteling.

Nu lijkt het zelfs mogelijk te zijn met een mobiele telefoon bepaalde type auto's te starten op afstand en de deuren te openen. Doordat de sleutels via een mobiel netwerkje communiceren, kregen de hackers toegang.

Geen paniek voorlopig of zo'n stuurklem in je auto: de kraak kostte de hackers een paar uur. Dus op het moment is het nog meer een 'proof of concept'. Bovendien heb je voor het wegrijden nog steeds een sleutel nodig. Al is het maar om de auto van het stuurslot te krijgen. Maar een blik in de toekomst geeft dit wel.


Henk1, 4 jaren geleden
afbeelding van Henk1

Dit artikel mag wel wat meer onderbouwing hebben, en er worden verschillende technieken door elkaar gehaald. Beckhams auto is gejat door gewone radio-signaal kloning, en de link gaat over een SMS hack. Het aantal auto's dat via GSM is te bedienen is te verwaarlozen. Waarom reageer ik hier eigenlijk op. SMS is dood, dus welke idioot dit als communicatiemiddel voor zijn auto's gebruikt verdient gewoon ellende.

The dick on your side, 4 jaren geleden
afbeelding van The dick on your side

SMS is dood? Volgens mij ken jij de cijfers in deze wereld niet..

On topic, welke auto's gebruiken dit dan? Had daar nog nooit van gehoord..

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Gaat niet over een auto die je met sms opent, maar sleutels die op gsm frequenties een netwerk met de auto hebben.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 155 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl