Software-update op 570 miljoen km afstand

tags:
Userpica

NASA gaat Mars-verkenner Curiosity een software-upgrade geven. Als de actie mislukt, gaat het contact met Mars verloren.

Na de succesvolle landing van de Marsrover Curiosity maandag maakt de NASA zich op voor de grootste software-update ooit naar een andere planeet. Op 570 kilometer afstand moet de Curiosity van een nieuwe versies van zijn vluchtsoftware worden voorzien. Dat brengt een risico met zich mee. "Als er iets mis gaat, kan het de laatste keer zijn dat je iets hoort van de wagen", zegt een NASA-medewerker tegen Computerworld. "Het moet lukken, je wilt niet bekendstaan als de man die als laatste contact had met de Mars-verkenner."

Curiosity's software was geoptimaliseerd voor de landing en moet nu worden geüpdate voor het onderzoekswerk op het oppervlakte van de planeet. De software is al maanden geleden naar de rover geüpload op zijn vlucht door de ruimte onderweg naar Mars. De NASA-medewerkers gaan het softwarepakket zaterdag activeren en voeren eerst nog allerlei testen op de twee computers van de wagen uit. De upgrade neemt per computer twee dagen in beslag.

Curiosity heeft trouwens een prachtig panoramabeeld in kleur geschoten.


Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Press enter to continue...

DanielCGU, 3 jaren geleden
afbeelding van DanielCGU

En dan krijg je een "Blue Screen Of Death"
Zou toch ook wel hilarisch zijn haha


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 8 Bright Bunch leden en 165 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl