Bright Spot: 2theloo

Adres: Kalverstraat 126, 1012 PK Amsterdam, 020-4202833
Open: Ma 12.00-18.30, di, wo, vr, za 9.30-18.30, do 9.30-21.00, zo 11.30-18.30
Wifi: nee
Online: www.2theloo.com

Je zegt opgelucht Toedeloe na een bezoek aan het schoonste toilet van de Kalverstraat.

Je kent dat wel, je moet naar het toilet en je staat middenin een winkelstraat. Je zou een cola kunnen kopen in het dichtsbijzijnde café. Een schonere en met 1 euro entree ook goedkopere oplossing is een bezoek aan wc-winkel 2theloo. 

De meeste bezoekers komen binnen omdat ze denken dat dit een winkel met hebbedingetjes is. 'Soms denkt iemand dat we toiletpotten verkopen', vertelt Ikram. Zij bemant de koffiecorner en winkel met pleisters, condooms, lollies en speciaal toiletpapier. Collega Sylvia staat achter de poortjes en maakt na ieder bezoek met de hand alles schoon. Het doorspoelen van de Villeroy & Boch met proDetect radar urinal flush control gaat automatisch en met 60% minder water. De Hansgrohe EcoSmart technology kraan mengt water met lucht en gaat door beweging aan. Alle wc's hebben hun eigen inrichting. De leukste vinden wij de familie-wc met een hoge en lage pot naast elkaar en een nieuwsgierige struisvogel. 

Inmiddels heeft de wc-winkel vaste klanten. Veel personeel van buurwinkels, verklapt Ikram. Hun oude toiletten zijn minder schoon. De buurman van Crocs komt koffie halen. Ook beter dan bij de buren en met de 50 cent tegoedbon die je bij elke toiletbeurt krijgt kost die nog maar 1,25 euro. 

Plaswinkel 2theLoo in de Klaverstraat is de eerste van een keten. Op 17 februari 2011 ging deze open, waarna er inmiddels ook 2theloo's in het winkelcentrum van Amstelveen, woonboulevard Alexandrium in Rotterdam, de stadsfeestzaal in Antwerpen, shopping centre Waasland en zelfs twee op het CS van Warschau te vinden zijn.  

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 126 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl