Bright Spot: Asia Station

Adres: Geldersekade 100, 1012 BN Amsterdam, 020-4278375
Open: ma-za 11.00 -18.00 uur, voor zondag zie facebook.com/asiastation
Wifi: ja
Online: www.asiastation.nl

Trends uit Azië in het Amsterdamse Chinatown rond de Nieuwmarkt.

Asia Station ligt middenin het Chinatown van Amsterdam. Toch pik je deze shop er tussen de traditionele winkeltjes direct uit. Het logo is strak, de winkel is wit, de spullen zijn modern. Eigenaars Chiwah en haar broer Kevin Chow gaan niet voor traditie maar voor trends. Zoals de 3D t-shirts uit Japan waar Bright eerder over schreef, Koreaanse dumplings, een robotvlinder, brandblussers met illustraties erop en een schilderij van Beatrix gemaakt door de Chinees-Nederlandse kunstenaar James Chiew.

Uit China komen de hoofdmassage apparaten iDream van Breo. Daarmee schijn je zelfs migraine weg te kunnen werken. 'Soms gaat er iemand met die helm op op de bank zitten. Of ik ze over 5 minuten wakker wil maken,' vertelt Femke Boersma die sinds het schtijven van de webteksten voor AsiaStation zo betrokken is dat ze in de winkel is gaan staan. De vilten sleeves van MRKT zijn haar favoriet. 

De winkel is sinds 18 juni 2011 open. Die dag heeft Asia Station uitgeroepen tot jaarlijks terugkerende Lucky Cat Day. Als variatie op de verplichte lucky cat die met zwaaiende poot het geluk binnen wenkt, heeft de winkel een aantal moderne gelukskatten laten maken, zoals een roze voor tijdens de Gay Pride. Maar als je goed zoekt, zie je ook een traditionele Maneki Neko. Gekocht bij de buren.  

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 72 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl