Bright Spot: BadBuiten

Adres: Korte Ouderkerdijk t.o. 7, 1096 AC Amsterdam, 06-81328007
Open: In april en mei van 12:00 tot 18:00 uur; in juni, juli en augustus van 12:00 uur tot 23:00 uur.
Wifi: nee
Online: www.badbuiten.nl

In de Amstel drijft een zwembad. Inclusief bar en uitzicht op de skyline van Rembrandt- en Philipstoren.

Vlakbij het Amstel station, daar waar de Amstel op zijn breedst is, ligt het enige drijvende zwembad van Nederland. Frisblauw water waarin je je tenen wel kan zien en je geen vissen of fietsen tegenkomt. Baantjes trekken kun je niet in het 18 bij 5 meter tellende bad. Wel lekker plonsen of aan de badrand hangen met uitzicht op bootjes en skyline met Rembrandt- en Philipstoren die vooral 's avonds Amsterdam haast op een hoofdstad doet lijken. Je voeten laat je schoon knabbelen terwijl je op een bak water met honderden visjes zit (15 euro) met een biologisch appelsapje of Alfa of Weihenstephan van de tap in de hand. Onder de luifels boven de bar kun je een Italiaanse broodje of appeltaart van Bakkerij Kuyt eten. Een incidentele man-in-pak van Delta Lloyd aan de overkant weet ook dat dit een relaxte stek is.

Met een drijvend zwembad wil initiatiefnemer en buurman Waternet communiceren dat als het aan hen ligt, zwemmen in open water op termijn net zo schoon en veilig is als zwemmen in een zwembad. Het 550 meter tellende eiland met bar, bad en badhokjes is ontworpen door IOU Architecture met als doel een minimale milieubelasting en als voorwaarde een winstgevende exploitatie. Dus vielen zonnepanelen en warmtecollectoren af en kwam er vernuft aan te pas. Bijvoorbeeld om het openluchtzwembad 25 graden warm te houden. 'De meeste warmte uit het water gaat niet verloren door warmtegeleiding aan de lucht, maar door uitdamping van het water', legt Rob Redmeijer van Kolibri Leisure management uit. Beide voorkom je met een warmtedeken. Nadeel van zo'n isolatiedeken is dat deze pas na sluitingstijd over het water wordt getrokken. Top of the bill is Heatsavr, een onwaarschijnlijk dunne film (2-3 moleculen) die op het water drijft en 40 procent energiebesparing oplevert. 'Het werkt non-stop en als bezoeker merk je helemaal niets, hooguit kun je opmerken dat de chloordampen een stuk minder zijn.' Op het moment wordt voor deze innovatieve vloeistof toestemming voor toepassing aangevraagd. Een warmtepomp die warmte uit de lucht onttrekt kan de temperatuur tijdens de openingsmaanden op peil houden. Dat garandeert ons een duik zonder schrikken in lekker en schoon water.


Aiqu, 3 jaren geleden
afbeelding van Aiqu

Dit is zeker een interessante toepassing van een lucht-water warmtepomp. Ik hoop dat meer ondernemingen groene energie en energiebesparing op deze manier kunnen omarmen.
Groeten,
Wannes

http://www.watkosteenwarmtepomp.be

, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Ziet er alvast leuk uit. En nog milieuvriendelijk ook. Hopelijk in de toekomst nog meer van deze initiatieven!
Groeten,
Steven
http://www.warmtepomp-prijzen.be


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 162 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl