Bright Spot: Bright Spot: Apple Store Amsterdam

Adres: Leidseplein 25 in het Hirschgebouw, 1017 PS Amsterdam, 020 5302200
Open: ma – wo 09:00 - 21:00, do – za 09:00 - 22:00, zo: 11:00 - 19:00
Online: www.apple.com/nl

Disneyland voor geeks opent eindelijk in Nederland.

Sinds 3 maart is ‘ie open, de eerste Apple Store in de BeNeLux. Hoewel de winkel daarmee één van de 360 stores wereldwijd wordt en ook de verplichte uiterlijke verschijning met glazen wenteltrap en houten tafels heeft, is de store in Amsterdam wel degelijk uniek. De Apple Store heeft meer service points dan ieder ander en het grootste assortiment aan producten. Plus de langste Genius Bar van de wereld, waar je dus sneller aan de beurt zult zijn met je vraag aan een expert.

“Shop different,” zegt ook onze hoofdredacteur die met videocamera bij de preview mocht zijn. Dat merk je aan de plastic displays met infokaartjes naast producten die hier vervangen zijn door iPads en dat je een afspraak voor een “one-on-one sessie” kunt maken via de app in de winkel. Waarom dan nog een dure fysieke winkel als alles wat digitaal kan ook digitaal is? Omdat maar liefst 15 procent van Apple’s omzet gedraaid wordt in de Apple Stores.

De Apple Store bevindt zich in het gerestaureerde Hirschgebouw, gebouwd in 1882 als modehuis om als eerste haute couture naar Nederland te brengen. Het hoofdkantoor van Apple Nederland huisde al in dit pand op de hoek van het Leidseplein. Een reden in het door toeristen uit binnen- en buitenland bevolkte Leidseplein te bezoeken.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 126 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl