Bright Spot: Cyclenation

Adres: Steenstraat 52, 6828 CM Arnhem , 026-7370326
Open: Di-wo-vrij-za: 09:00 – 18:00, do: 09:00 – 21:00, zo: 09:00 – 17:00
Wifi: nee
Online: www.cyclenation.nl

Bij Cyclenation vind je tweewielers met een verhaal.

Je hoort niet vaak dat het bier koud staat wanneer je een fietsenwinkel inloopt. Maar bij Cyclenation is alle ruimte voor wat ontspanning en discussie over fietsen. Het is een zaak die je verwacht op de Steenstraat, een van de weinige winkelstraten waar je meer kleine ondernemers ziet dan grote winkelketens. Concept, keten en franchise zijn dan ook vieze woorden in Cyclenation. De winkel moet kleinschalig blijven, net als de merken die te koop staan. Een tweewieler uit een Chinese megafabriek komt er niet in. Eigenaar Jasper Meijerink zegt niks te verkopen, tenzij hij kan uitleggen waarom een merk uniek is.

Zo koopt hij Roetz Bikes in, die zijn gemaakt van gerecycled materiaal en worden gemonteerd in een sociale werkplaats. De fietsen hebben kurken handvatten, houten spatborden, een kistje van palethout en frames die ooit uit een gracht zijn gevist.

We zien Vlaamse ambacht terug in de fietsen van Achielle, een bedrijf dat claimt de laatste in Europa te zijn die fietsen van begin tot eind produceert. Retrolook - ofwel opa- en omafietsen - is hun specialiteit.

Maar ook snelheidsduivels kunnen bij Cyclenation terecht. Aan de muur bungelen een paar fietsen van het merk Kona, dat zich specialiseert in mountainbikes, race- en tourfietsen. In tegenstelling tot Roetz en Achielle niet bepaald kleinschalig, maar onmisbaar in een fietsenwinkel.

Er zijn nog wat verrassingen op komst. Naast een winkel en werkplaats wordt Cyclenation steeds meer een plek waar fietsliefhebbers samenkomen. Er is een tuin om te zitten en ‘binnenkort kun je hier wellicht een pannenkoek komen eten of organiseren we een borrel’, zegt Meijerink.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 60 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl