Bright Spot: Departement Arnhems Design (DAD)

Adres: Broerenstraat 53, 6811EB Arnhem , 026-4452629
Open: wo-vr: 10:00 – 17:00 (wordt verruimd wanneer het aantal bezoekers toeneemt)
Wifi: ja
Online: www.facebook.com/pages/Departement-Arnhems-Design/366463966722640

DAD is een gloednieuwe hotspot voor Arnhems design.

Een opvallende verschijning in een grijze hoek van de binnenstad. Het gebouw staat naast een parkeergarage, heeft enorme lampen aan het plafond die zijn gemaakt van Ikea-gieters en ogen staren je aan vanuit een abstracte muurschildering

De spot werd in het leven geroepen door het Ontwerp Platform Arnhem (OPA), een stichting die op allerlei manieren Arnhemse ontwerpers stimuleert. DAD is de eerste aftakking die een permanent, fysiek platform biedt voor ontwerpers en geïnteresseerden.

Volgens OPA is de spot ‘voor en door ontwerpers’, maar eigenlijk kan iedereen er terecht. Je kunt je zo diep onderdompelen in de designwereld als je zelf wilt: een werkplek huren, inspiratie en feedback ontvangen of slechts een kop koffie en een stuk taart nuttigen. Vanaf de straat zie je een terras, een bar, bureaus en een etalage. Achterin de ruimte vind je een beschilderde gang die leidt naar een expositieruimte. Om de anderhalve maand verandert deze van thema.

De slogan van DAD luidt: ‘there is more to design than you think’. En dat blijkt, want als je alles gehad denkt te hebben vind je nog een verdieping onder de grond. Er is een klein bioscoopje in de kelder, waar digitaal design wordt gepresenteerd en is er een zaal voor feesten.  

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 131 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl