Bright Spot: Hotel Droog

Adres: Staalstraat 7a hoek Kloveniersburgwal, 1011 JJ Amsterdam, 0205235050
Open: di-za 11:00-18:00, zo 12:00-17:00 uur
Online: www.hoteldroog.com

Enter through the gift shop.

In Hotel Droog beleef je de wereld van het toonaangevende projecten- en productenhuis Droog. Vanuit de Droog-winkel met Dutch design aan de Staalstraat loop je via de expositieruimte door naar het café. Ook daar zie je hoe een paar Droog objecten de ruimte een luxe laag geven. En je kan de kopjes en stoelen persoonlijk testen.

Het peperdure tapijt Time=Life dat in de expo beneden ligt, is gemaakt met Metahaven voor het project Fantastical Investments waarin consumptie in Rusland wordt weergegeven, zie je in stukjes terug in het café. Niet letterlijk, maar vertaald naar een commercieel haalbaar product. De spiegel was ooit het middelpunt op Art/Basel. Ook hiervan vind je beneden in de winkel de versie die je zelf kan aanschaffen, maar dit is de echte.

Vanuit het café struin je via de kledingwinkel Kabinet van stylist Ferry van der Nat met merken als Francisco van Benthum en Maison Martin Margiela naar het lab van Cosmania met beautyspulletjes en de brand store van Weltevree en nog meer winkels met goed ontworpen en kwalitatief hoogstaande producten waarvan we de naam nog niet mogen noemen. Officieel opent Hotel Droog namelijk pas in september 2012. Wie inmiddels de weg kwijt is in het bolwerk van Renny Ramakers ziet uit ieder raam de binnentuin als schakel tussen de verschillende ruimtes.

Met Hotel Droog laat Droog op meerdere manieren haar realiteitszin zien. Met projecten die worden vertaald naar haalbare producten maar ook met Hotel Droog zelf. Het plan om een echt hotel te starten is in een vergunningentraject gestrand. Droog zou Droog niet zijn als de al geïnvesteerde kosten en energie daarmee verloren gaan. Hotel Droog is er gekomen, in de vorm van een wereld aan winkels en sfeer.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 126 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl