Bright Spot: Juizz

Adres: Overtoom 201-203, 1054 HT Amsterdam, 0031205158190
Open: di-za 10:00-18:00 uur
Online: juizz.nl

Alles elektrisch: fietsen, bakfietsen en scooters.

Juizz wil dé winkel zijn voor elektrische mobilteit. “Geen huis van de toekomst met vervoer voor de early adopter,” zegt Roderick van den Berg. Maar gewoon een eerlijke fietsenmaker met achter de kassa een rek met sloten en banden. Voor elektrische fietsen, scooters en het nieuwste segment: de e-bakfiets dus.

Want elektrisch fietsen is niet voor bejaarden, laat de klant van een jaar of 25 op pink sneakers zien. “Het is goedkoper dan de auto, kost minder tijd dan helemaal zelf trappen en is plezieriger dan in een blik zitten.” En daarnaast doe je het ook voor het milieu, natuurlijk.

Bij binnenkomst ziet de showroom er helemaal uit als een normale fietsenmaker. Wat opvalt is dat de werkplaats gewoon zichtbaar is. Dat kan omdat de scooters hier geen olie of brandstof gebruiken zodat de werkplaats veel schoner is.

Ook zie je grote houten tafels waar je je even rustig met een kopje koffie over elektrisch vervoer kunt laten voorlichten. "Mensen vallen over een bereik van 60 kilometer en een oplaadtijd van 6 uur versus 5 minuten tanken. Tot je de vergelijking maakt met een telefoon die je niet pas op laadt als 'ie leeg is, maar iedere nacht aan de stekker hangt."

De prijs van een urban e-bike van een A-merk als Gazelle, Batavus tot Solex en A2B start bij 1400 euro. De duurste (toch voor die early adopter?) kost 4700 euro. In Den Haag vind je het andere filiaal van Juizz. Die winkels zullen zich als een olievlek verspreiden naarmate de olie duurder wordt.


Titus, 3 jaren geleden
afbeelding van Titus

De video doet het niet; youtube meldt dat deze 'privé' is..


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 113 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl