Bright Spot: Onigiri

Adres: Nieuwe Emmasingel 9, 5611 AM Eindhoven, 0407511153
Open: Ma 13:00-18:00, di-do 10:00-18:00, vr 10:00-21:00, za 10:00-17:30 uur
Wifi: ja
Online: www.onigiri.nl

Een t-shirt en gadgetwinkel gevuld met een user experience.

Kroket, dat is het equiavalent van het Japanse woord Onigiri. Omdat in Japan dit rijsthapje voor iedereen haalbaar is. “Een analogie voor wat ik denk dat design moet zijn; niet voorbehouden aan de elite, maar te genieten door iedereen", zegt Xiaowei Li. “En daarnaast een eerbetoon aan het land waar de inspiratie vandaan komt. Minuscuul kleine t-shirt winkels die bijna elke week wel iets nieuws hebben, de Japanse versie van de HEMA die een gekke twist aan hun producten geeft, deze shopping experience wil ik naar Nederland brengen.”

Bij Onigiri is de winkelervaring benaderd als een user experience. Li is dan ook opgeleid in Delft tot Industrieel ontwerper. De tetris displays, smartglass paskamer, de flyers, alles heeft ze zelf ontworpen.

Jonge (vaak onbekende) artiesten kunnen hun skills verkopen via het eigen t-shirt label van Onigiri. “We proberen de afstand tussen de ontwerpers en de klant te verkorten door ook de naam en gezicht van de ontwerpers weer te geven. In dezelfde trend bieden we custom t-shirt-, sticker- en sneaker service aan voor unieke one-offs. Waar we kunnen proberen we dus zo lokaal mogelijk design aan te bieden.”

Daarnaast zijn er geïmporteerde shirtjes uit Amerika en Japan, tassen van gerecyclede vrachtwagenbanden, biologisch afbreekbare sneakers, ninjaster magneetjes. “Eigenlijk alles wat een twist heeft of gewoonweg prikkelt.”

Juli 2011 ging Onigiri open. Het zijn moelijke tijden voor retail. De gewonnen Design in Detail-award voor interieurontwerp van retail is een fijn steuntje in de rug.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 116 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl