Bright Spot: REM-Eiland

Adres: Haparandadam 45-II, 1013 AK Amsterdam
Open: ma-do 18–01:00 vr-za 17-03:00 zo 16–01:00
Wifi: nee
Online: www.remeiland.com

Voormalig zend-eiland uit de Noordzee ligt nu in de Amsterdamse haven als restaurant. Met dakterras.

Ooit, toen internet nog niet bestond en de Nederlandse media zuchtten onder een hardnekkige verzuiling, was het bijna onmogelijk een eigen zender op te richten. Niet iedereen was het daarmee eens, zoals de oprichters van wat later de TROS zou worden. Zij omzeilden de Nederlandse wetgeving door vanaf een booreiland negen kilometer vanuit de kust programma’s voor de Nederlandse markt door te geven. Het REM-Eiland was hun illegale zendlocatie.

Nu ligt het gevaarte aan een kade in Amsterdam-Noord en is het geheel van onder tot boven aangepakt, fris geverfd en volkomen verbouwd en ingericht. Eén laag van het huizenhoge platform is ingericht als kantoorruimte. De andere twee lagen bieden plek aan een gloednieuw restaurant en café. Vanaf het dakterras is er een fabelachtig uitzicht over de Houthavens.

REM-Eiland wordt gerund door de voormalige eigenaar van Pont 13, een drijvend restaurant dat even verderop ligt. Het is niet ongewoon dat het platform nu midden in deze stedelijke woestenij ligt: de komende jaren ondergaat de omgeving een facelift waar het ‘eiland’ een belangrijke rol in speelt. 

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 23 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl