Bright Spot: Restored

Adres: Haarlemmerdijk 39, 1013 KA Amsterdam, 020-3376473
Open: di-vr 10–18:00, za 10-17:00
Wifi: nee
Online: www.restored.nl

Kleding, sierraden en interieuraccessoires van beginnende (Nederlandse) ontwerpers.

Aanstormend designtalent een kans bieden die ze elders niet krijgen; dat is het doel van Restored, een winkel vol kleding en interieuraccessoires van beginnende ontwerpers. De initiatiefneemsters experimenteerden eerst met een pop-up winkel tot ze 2,5 jaar geleden dit vaste onderkomen aan de Haarlemmerdijk vonden.

Het aardige van de winkel is dat alles wat verkocht wordt in kleine oplages is gemaakt. Dat garandeert exclusiviteit en het gevoel als eerste een bijzonder item in bezit te hebben. Ondanks de nadruk op Nederlandse designers is Restored geen standaard ‘Dutch Design’ winkel. Niet dat hier geen typische ironische ontwerpen met een twist te vinden zijn – humor mag - maar dit is geen voorportaal van Marcel Wanders-klonen.

De winkel biedt momenteel werk van onder meer Studio rENS en Kiboots. Opvallend is het creatief gebruik van materialen en de ongewone kleur- en patrooncombinaties. Zodra de ontwerpers overigens doorbreken is het afgelopen voor Restored. Het doel is en blijft aanstormend talent voorrang te geven.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 17 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl