Bright Spot: Schorem

Adres: Nieuwe Binnenweg 113, 3014 GH Rotterdam, 0102410309
Open: di-vr vanaf 11:00, za vanaf 09:00 uur
Online: www.schorembarbier.nl

Keep your cool bij de rock ’n roll kapper. En neem er een biertje bij.

Het is dinsdagochtend en het zit vol bij Schorem. Met snorren en baarden en vooral geen vrouwen. Want “elke man heeft recht op een plek waar hij man kan zijn” zeggen Leen, Bertus en Cor. Deze haarsnijder en barbier noemt zich de enige vrouwvrije zone in Rotterdam (afgezien van herentoiletten). Je stapt bij Schorem terug in de tijd. De zaak is gevuld met spencers, puntsnorren, pommade en scheerkwasten uit de tijd van Al Capone. En af en toe Jules Deelder.

Want een man verliest zijn “cool” onder een rose plasticje bij de kapper, omringd door kwebbelende dames met zilverfolie in het haar. Hoewel de mannen helemaal voor Gilette Mach III en Braun Body Cruiser voor thuis zijn, houden ze voor af en toe de traditie hoog. Vakmanschap is wat je krijgt, voor 30 euro op je hoofd en voor 55 euro inclusief het gezicht.

Bij Schorem kun je ook terecht voor een klassiek open scheermes, scheercreme en aftershave. Leen en Bertus leren je desgewenst hoe je met zo’n open mes je haar te lijf gaat, ter voorkoming van dat je je per ongeluk tot ambachteljke slager ontwikkeld. Want van je vader leer je het niet meer. 

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 161 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl