Bright Spot: Seats2meet

Adres: Moreelsepark 65, 3511 EP Utrecht, 030-2393838
Open: ma-do: 08:30 – 22:00, vr: 08:30 – 18:00, za: 14:00 – 23:00
Wifi: ja
Online: www.seats2meet.com

Betalen voor een werkplek met ‘sociaal kapitaal’.

Iedereen die bereid is om kennis te delen is welkom bij Seats2meet. Sterker nog: je krijgt er een gratis bak koffie en wat te eten bij. Bovendien zit je niet op een verkeerde plek: pal naast Utrecht Centraal.

Er zijn zeventig plaatsen beschikbaar, aan vooral grote tafels. De ruimte is ingericht op een manier die de interactie tussen bezoekers bevordert. Hoewel er nog ruimte over is in het enorme pand, worden er niet meer plekken gerealiseerd. ‘We hebben het drukker gehad, maar dan gaan mensen zitten werken met een koptelefoon op’, aldus vestigingsmanager Marloes te Riele. En dat is niet de bedoeling. Zelfstandigen moeten kunnen netwerken, samenwerken en kennis opdoen over andere vakgebieden. Het is een ideale plek, wanneer je iemand nodig hebt maar geen kapitaal wilt uitgeven aan dure freelancers. Of je nou een accountant zoekt of een webdesigner, een goede kans dat er een tussenzit. Als je zeker wilt zijn van een plek, moet je overigens wel even boeken via de app of de website.

En als je iets tekort komt in de fysieke wereld, kun je altijd terugvallen op de digitale community van Seats2meet. Zo heb je digitale dashboards met sociale mediastreams en kun je mensen zoeken op basis van hun kennis. Ook kun je als bedrijf een werkplek opzetten onder de vlag van Seats2meet. Waarom? ‘Bedrijven hebben vaak een overcapaciteit aan werkruimte.’ Die ruimte kan een organisatie gebruiken om ‘kennis naar binnen te halen’, aldus Seats2meet.

De grote vraag blijft natuurlijk hoe Seats2meet geld verdient door al deze diensten weg te geven. Het bedrijf werkt zonder marketingafdeling en is afhankelijk van mond-tot-mondreclame. De sterke gemeenschap, die gratis werkt, zorgt hiervoor. Het geld wordt verdiend met de verhuur van vergaderruimtes, stilteplekken en er kunnen evenementen worden georganiseerd. De tactiek lijkt succesvol: er zijn momenteel 44 locaties.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 167 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl