Bright Spot: Uit je eigen stad

Adres: Marconistraat 39, 3029 AG Rotterdam, 06-13241949
Open: wo-za: 10:00-22:00, zo: 10:00-16:00
Wifi: ja
Online: www.uitjeeigenstad.nl

Groenten worden geteeld op een stadsboerderij naast de haven en ter plekke geserveerd in het restaurant.

Rotterdamser wordt het niet:  wanneer je naar de boerderij rijdt zie je grote kranen, containerschepen en heel veel beton. Dat maakt de verrassing des te groter, wanneer je het hek van Uit je eigen stad passeert. Ongeveer een voetbalveld aan sla, wortelen, kolen – en nog veel meer – springt direct in het oog.

De initiatiefnemers houden de producten in eigen hand tot het moment dat het op jouw bord verschijnt. Op locatie vind je een restaurant dat is ingericht met spullen uit het havengebied. De banken zijn gemaakt van houten aanlegpalen en tafels bestaan uit bielzen met metalen wielen eronder. Het maakt een ambachtelijke indruk. Er wordt een houtkachel gestookt en gekookt in een stenen houtoven. Om een overdosis aan vitamine-c te voorkomen, wordt er ook vis gekweekt op de boerderij en de ingrediënten die niet ter plekke verbouwd kunnen worden, zoals vlees, worden lokaal ingekocht.

En wie liever thuis kookt, haalt zijn groenten bij de winkel op het terrein. De locatie kan overigens gebruikt worden voor evenementen, workshops en rondleidingen. Volgens de initiatiefnemers heeft de plek een belangrijke educatieve functie. Zo kunnen stadskinderen leren waar hun eten vandaan komt. 

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 141 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl