Spotify komt met langverwachte webapplicatie

tags:
Userpica

Spotify wil de muziekstreamingdienst ook via de browser toegankelijk gaan maken.

Het Zweedse Spotify heeft eindelijk het licht gezien. Na zes jaar komt het bedrijf met een webapplicatie die zich meer gaat richten op het ontdekken van nieuwe muziek. Dat meldt TechCrunch op basis van anonieme bronnen. Het is nog onduidelijk of de webversie de desktop-software gaat vervangen of dat het puur om uitbreiding van de productlijn gaat. Spotify heeft de afgelopen tijd ook hun iPad-app en Android-app enorm verbeterd.

Een webapplicatie zou nieuwe gebruikers moeten aantrekken die het installeren van een compleet nieuw programma niet zien zitten. Daarnaast biedt het ook meer mogelijkheden voor bestaande gebruikers, die op publieke computers of andere apparaten via de browser hun Spotify-account kunnen bereiken. Op dit moment heeft Spotify een bibliotheek van 18 miljoen nummers en 4 miljoen betaalde gebruikers.

Het is ook waarschijnlijk dat Spotify de prijzen van de 4 miljoen abonnementen gaat verlagen. Een premium-account waarmee je ook de streamingdienst via je mobiel kunt gebruiken, is 9,99 euro per maand. Dit zou Spotify mogelijk kunnen verlagen naar 8 euro per maand. Of dit abonnement ook standaard de nieuwe webapplicatie ondersteunt, is nog onbekend.

De toevoeging van een webapplicatie zou mij net over de streep kunnen trekken om toch eens een abonnement op Spotify te nemen. Ik wacht nog wel even met bestellen, want Spotify heeft nog niet op de berichten gereageerd.

door Daniël Verlaan, 10-09-2012 08:26 9 reacties, 4255 views

Sturkenbaum, 2 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Ik zie het nut niet van een web-versie, licht dat eens toe. Wat ik eerder mis in Spotify zijn hele basale dingen zoals een equalizer of een playlist generator.

Daniël Verlaan, 2 jaren geleden
afbeelding van Daniël Verlaan

Als ik bij vrienden/familie ben zou het bijvoorbeeld heel handig kunnen zijn. Daarnaast werk ik ook voornamelijk in de browser en minder op de desktop. De drempel om Spotify te gaan gebruiken wordt voor mij (en ik denk voor anderen) wat verminderd, omdat het een 'website' is.

Sturkenbaum, 2 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Maar je browser wordt er wel weer veel instabieler van omdat het geheugengebruik significant gaat toenemen. Als je het binnen je browser allemaal stabiel en soepel wilt houden kan je beter een native app houden lijkt me.

Persoonlijk loopt mijn browser nu al regelmatig over door de vele tabs. Ik zou daarom eerder een portable installer aanraden. Soit, als het een langverwachte feature is wie ben ik dan om te zeggen dat het niet verstandig is?

Daniël Verlaan, 2 jaren geleden
afbeelding van Daniël Verlaan

Nou, ik heb nog zo'n 14GB geheugen over dus ik kan nog wel wat tabjes aan! Ben inderdaad benieuwd hoe dat werkt op pc's met minder geheugen. Een app als Tweetdeck neemt al vrij veel in (zo'n 200-300mb).

ilifehack.nl, 2 jaren geleden
afbeelding van ilifehack.nl

Ben benieuwd. Ga het zeker even testen.

Taipou, 2 jaren geleden
afbeelding van Taipou

Als Spotify een nette app maakt en hierin de gebruikelijke standaarden volgt kan iedereen met elke browser op elk platform gebruik maken van hun diensten. Ik gebruik nu een beta van de client voor Linux, maar die is wel erg brak. Hij draait wel muziek af, maar niet alle features werken goed.

Jan Willlem, 2 jaren geleden
afbeelding van Jan Willlem

Zolang een native app naadloos aansluit bij de interface van het OS vind ik het gebruik van een app prima. Zo niet, dan heb ik liever een webversie.

Gezien het feit dat de interface van Spotify, naar mijn smaak, ronduit lelijk is en bovendien niet mooi aansluit bij het OS X, ben ik blij met een webversie van Spotify.

Ko3n, 2 jaren geleden
afbeelding van Ko3n

zolang spotify het zelf niet bevestigd wacht ik nog wel af.

ik vind het wel interessant

Job12345, 2 jaren geleden
afbeelding van Job12345

Spotify is de shit!ik gebruik het dagelijks op iphone en sonos


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 151 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl