Starbucks in 'authentiek Japanse stijl'

tags:
Userpica

Starbucks bouwde een koffietent in de buurt van een belangrijk Japanse tempel en paste het design en interieur daarop aan.

Het bestellen van een latte dubbel low fat frappuccino met kaneel en mokka is door Starbucks net zo normaal geworden als het bestellen van een espresso. Ook in Japan heeft Starbucks zijn intrede gedaan. Langs de weg naar de Dazaifu Tenmangu, een heilige tempel van 919 na Christus, bouwde Starbucks met behulp van designbureau Kengo Kuma and Associates een koffietent in dezelfde stijl als de omliggende oude Japanse gebouwen. 

De weg trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers, zowel Japanners als toeristen. De Starbucks bestaat uit 2000 stokken die in totaal een lengte hebben van 4,4 kilometer. De stokken zijn diagonaal door elkaar geweven waardoor ze een stapel vormen: een vorm die je vaak ziet in traditionele Japanse architectuur. En dan is de koffie die je bij Starbucks krijgt misschien niet te pruimen, dit Japanse design is dat zeker wel.


Erik Swaagstra, 3 jaren geleden
afbeelding van Erik Swaagstra

Al geef je een aap een goude ring...

Peeky, 3 jaren geleden
afbeelding van Peeky

Tja het lijkt respectvol het interieur aan te passen, maar om nou in Japan vlakbij een tempel een Amerikaanse commerciele keten weg te planten, doe mij daar maar een Japans theetje uit een mooi zwart potje..


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 30 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl