Starbucks komt met eigen espressomachine. Met cupjes.

tags:
Userpica

Normaal gesproken maken zij een latte voor je, nu vindt Starbucks het tijd dat je het ook zelf gaat doen. 

De espressomachine doet het goed de laatste jaren. Nespresso voorop met hun machines voor espressocupjes. Een gigant als Starbucks kan dan niet achterblijven. Al hebben ze je het liefst in een van hun winkels aan de koffiebar, toch hebben ze nu hun eigen espressomachine geïntroduceerd. Verismo heet-ie, en hij slikt natuurlijk alleen speciale Starbucks koffiecups. Zo zou je op termijn het koffiemenu van Starbucks ook helemaal thuis moeten kunnen maken.

De Starbucks Verismo Pods zijn er in verschillende varianten, waarvan latte de opvallendste is. Naast espressocupjes krijg je daar ook melkcupjes bij, die het apparaat achter de koffie aan je kopje in schiet. Dat hebben we niet eerder gezien; normaal gesproken moet je altijd zelf in de weer met warme melk voor een cappuccino of latte. Of het ook een beetje smaakt weten we niet, de Verismo is nu alleen nog te koop in de VS en Canada.

Internationale verkoop begint volgende maand, waar precies is niet duidelijk. Ik verwacht niet echt dat Starbucks het ook hier met hun machine gaat proberen. Wij zijn al behoorlijk voorzien en lopen zeker in vergelijking met de VS ver vooruit op het gebied van koffieleuten. Het is bijvoorbeeld niet voor niets dat Philips hun nieuwe cup- en padloze koffiemachine eerst alleen in Nederland uitbrengt. Wij willen verse bonen, de pad en de cup zijn eigenlijk alweer passé. Zijn we met z’n allen stiekem hipper dan Starbucks.

door Floris Poort, 20-09-2012 9 reacties, 11369 views

BrightKnight, 3 jaren geleden
afbeelding van BrightKnight

Poeh, ik vond de nespressocups al duur. Vanaf $1 per kopje...

Dennis, 3 jaren geleden
afbeelding van Dennis

"De Starbucks Verismo Pods zijn er in verschillende varianten, waarvan latte de opvallendste is. Naast espressocupjes krijg je daar ook melkcupjes bij, die het apparaat achter de koffie aan je kopje in schiet. Dat hebben we niet eerder gezien; normaal gesproken moet je altijd zelf in de weer met warme melk voor een cappuccino of latte."

Bekijk de Dolce Gusto eens, daar zijn er al aparte cupjes voor espresso en melk sinds dag één. (www.dolce-gusto.nl)

Xandrios, 3 jaren geleden
afbeelding van Xandrios

Deze cups lijken wel *verdacht* veel op Nespresso cups..

Cardi, 3 jaren geleden
afbeelding van Cardi

Het gehele gebeuren is ook echt een regelrechte kopie, maar ach je moet toch wat! Starbucks is al een hele tijd niet meer hip en zeker niet zo lekker meer in vergelijking met de gemiddelde DE vestiging!

Jos Auke, 3 jaren geleden
afbeelding van Jos Auke

Nespresso kost niet 1$ per kopje... 32 cent, en dat is wat betreft de smaak al een euro beter dan de naar natte hond ruikende senseo koffie. Echte expresso is uiteraard nog beter, maar dat kost je weer een euro van je tijd....

David Lemereis, 3 jaren geleden
afbeelding van David Lemereis

Dit wordt dan de senseo onder espresso-cupjes want StarBucks koffie is echt geen koffie te noemen.

tomtomgo, 3 jaren geleden
afbeelding van tomtomgo

Cupjes zijn wat mij betreft ook helemaal uit. heb vier jaar geleden Nespresso een tijdje gehad maar sinds 2 jaar heb ik een espressomachine waar gewoon bonen in kunnen. Grote verbetering!

Woordenaar, 3 jaren geleden
afbeelding van Woordenaar

Senseo is koffie uit een maandverband.

Hier in huis alleen koffie van vers gemalen bonen, filtertje en zelf gekookt water opgieten. Slow koffie, de lekkerste.

Dr Banner, 3 jaren geleden
afbeelding van Dr Banner

het is een product voor de amerikaanse markt
in nl zijn ze er te laat mee, daar zijn we 10 jaar senseo en nespresso verder.

Schepje buisman en snufje zout op juiste hoeveelheid snelfiltermaling in traditioneel koffiezetapparaat verslaat iedere americano.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 55 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl