Startup komt met op afstand bestuurbaar iPhone-statief

Userpica

Galileo is een compact statief dat op afstand te besturen is. Zo kan je je iPhone bijvoorbeeld gebruiken als een op afstand bestuurbare babyfoon.

Het bedrijf vroeg op het inmiddels zeer populaire Kickstarter om 100 duizend dollar om met de productie van zijn Galileo te beginnen; dit doel werd al na 3 dagen bereikt. De Galileo kenmerkt zich door een strak design en de roteerbaarheid van zijn iPhone-dock. Die kan namelijk maar liefst 360 graden draaien, wat in het filmpje hieronder duidelijk wordt gedemonstreerd.

De Galileo is met andere iOS-apparaten of vanuit je browser aan te sturen. Het iPhone-statief kan eveneens op een tripod worden gemonteerd. Hij bevat daarnaast een lithium-ion-accu en een usb-aansluiting. Je iPhone kan dus ook middels de Galileo worden opgeladen, terwijl je ondertussen je baby in de gaten houdt. Een andere toepassing is dat diegene met wie je in een videochat zit je iPhone op afstand draait om rond te kjken. 

Wanneer de Galileo op de markt komt, is nog niet bekend. Het bedrijf heeft al wel aangegeven met een zogeheten 'software development kit' te komen. Zo kunnen anderen interessante apps en toepassingen maken voor het interactieve statief. De introductieprijs wordt 129,95 dollar. Alleen iPhones van de 4e generatie worden overigens ondersteund.

door Luke van Velthoven, 26-03-2012 16:08 4 reacties, 6460 views

Vibbr, 3 jaren geleden
afbeelding van Vibbr

Mooi concept dat hopelijk doorgaat! Jammer dat het niet met iPod Touch werkt.

Vinsheep, 3 jaren geleden
afbeelding van Vinsheep

beetje prijzige babyfoon als je het mij vraagt…

wtfarno11, 3 jaren geleden
afbeelding van wtfarno11

Dit product werkt ook met ipod touch.

Luke van Velthoven, 3 jaren geleden
afbeelding van Luke van Velthoven

Yes. En je kunt het met nog meer dan dat aansturen in principe. Ook iPads.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 90 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl