Steve Jobs wilde Willy Wonka worden

tags:
Userpica

Steve Jobs was van plan om een gelukkige Apple-koper een dag lang rond te leiden op de Apple-campus.

De wijlen mede-oprichter van Apple had het idee om een gouden certificaat in een iMac-doos te verstoppen, om vervolgens de koper van de betreffende computer te laten overvliegen naar Cupertino. Daar zou de gelukkige niet alleen de aanschafprijs terugkrijgen, maar ook worden rondgeleid op het Apple hoofdkwartier. Al met al een scenario dat sterk doet denken aan de prijsvraag die Willy Wonka – de excentrieke eigenaar van een chocoladefabriek uit het boek van Roald Dahl – uitschreef.

Jobs was zelfs zozeer geïnspireerd door Sjakie en de chocoladefabriek dat hij de winnaar verkleed als Willy Wonka wilde ontvangen, schrijft Ken Segall in zijn boek Insanely Simple: The Obsession That Drives Apple’s Success. De prijsvraag kon uiteindelijk niet doorgaan omdat de staat Californië, waar het hoofdkantoor staat, dergelijke loterijen niet toelaat.

Ook saillant: de iPhone had bijna een fysiek toetsenbord gehad.


Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

"De prijsvraag kon uiteindelijk niet doorgaan omdat de staat Californië, waar het hoofdkantoor staat, dergelijke loterijen niet toelaat". Een dergelijk slap argument kon Steve ervan weerhouden. Maakt zijn drive een stuk minder geloofwaardig.

Apple heeft toch wel een postbusfirma in Amsterdam voor belastingontduiking??? Kan je toch prima daar de loterij houden.

Julian, 3 jaren geleden
afbeelding van Julian

Precies. Ik heb ook al redenen gehoord zoals dat de medewerkers daar niks voor voelden etc.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 160 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl