Stevenote-manager klaagt Apple aan over ontslag

tags:
Userpica

De man die Steve Jobs' keynotes overzag klaagt Apple aan omdat hij is ontslagen terwijl Jobs hem baangarantie zou hebben gegeven.

Ex-Apple-medewerker Wayne Goodrich is een rechtszaak gestart tegen zijn voormalige werkgever. Hij stelt dat Steve Jobs hem heeft beloofd dat hij altijd bij Apple mocht blijven werken. Goodrich was sinds 1998 in dienst bij Apple en was verantwoordelijk van de beroemde keynote-presentaties van onder meer Jobs. De Apple-oprichter was kennelijk erg tevreden over zijn werk, want hij zou hem in 2005 een baangarantie hebben gegeven. Althans, dat claimt Goodrich. Bewijzen of getuigen ontbreken.

Goodrich werd echter kort na het overlijden van Jobs toch ontslagen om "zakelijke redenen". Hij spant tegen het ontslag een rechtszaak aan, waarin hij wijst op de mondelinge toezegging door Jobs.

Goodrich was overigens ook een van de eerste Apple-mensen die betrokken was bij de overname van het bedrijf Siri, waar later Apple's spraakassistent uit voortkwam. Volgens zijn persoonlijke site werkt hij aan een boek getiteld Stevenote, dat eind 2012 of begin 2013 moet verschijnen.


ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Alhoewel liefdadigheid niet voorkwam in Jobs woordenboek, heeft Goodrich het niet bepaald handig aangepakt. Wetende dat Jobs ongeneeslijk ziek was, was waarschijnlijk een simpel emailtje al afdoende geweest. Denk dan ook dat iedereen hem weg lacht.

Omnidextrous, 3 jaren geleden
afbeelding van Omnidextrous

Hij zal niet zomaar zonder goede reden de zak hebben gekregen en dat zal hij zelf ook wel weten. Als je de reden van je ontslag niet aan kunt vechten is de enige oplossing je beroepen op een zelfbedachte belofte van iemand die dat niet meer kan bevestigen.

Jens Erfurth, 3 jaren geleden
afbeelding van Jens Erfurth

Denk niet dat die gast problemen heeft een nieuwe baan te vinden.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 88 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl