Stomen in een bolletje

Stomen in een bolletje

07-01-2011 16:23 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Christophe De Schauvre

Een flexibel kommetje om zowel voedsel in te koken en stomen als om uit te eten.

Het Spaanse bedrijf Lékué is marktleider op het gebied van keukenhulpjes en bakvormen op basis van platinum silicone. In tegenstelling tot peroxide silicone is platinum silicone volledig veilig. Het geeft geen schadelijke stoffen af en daarom is het erg geschikt voor kooktoepassingen. Je kent het vast wel van de ijsvormpjes en flexibele bakvormen, wat meteen ook wijst op het voordeel van dit materiaal, namelijk dat het zowel geschikt is voor diepvriezer als oven en ook nog in de vaatwasser kan. Het is volledig bestand tegen temperaturen van -60°C tot +260° C.

Met regelmaat van de klok presenteert Lékué dan ook nieuwe keukengadgets en in navolging van de succesvolle braadstomer Papilotte heeft het nu een Steam Roaster ontwikkeld. Een platinum siliconen kommetje met een capaciteit van 300 mililiter en multi-inzetbaar.

Niet alleen is stoomkoken zo gemakkelijk, je kan het ook als stoommandje gebruiken om zoutbereiding in klaar te maken zoals voor een dorade in zoutkorst. Je plooit het kommetje dicht en zet het zo in de oven. Handig. Snel én bovendien presenteert het ook zo op de tafel. Geen extra borden of kommetjes meer nodig. Richtprijs: 31 euro.