Stroom nodig? Ga naar het licht

tags:
Userpica

Hoe modern je gadgets ook zijn, vroeg of laat moet je op zoek naar een stopcontact. De Plug lamp maakt die zoektocht makkelijker.

Ik zit iedere dag wel een paar keer op m’n knieën tussen het stof, op zoek naar stroom om een van m’n vele apparaten te voeden. En iedere keer voel ik me dan een beetje stom. Dat gevoel kennen de Zweedse designers van Form Us With Love ook en daarom ontwierpen ze de Plug lamp, die even handig als schattig is. Een tafellamp met een stopcontact aan de voorkant, simpeler en Scandinavischer wordt ontwerp niet. Ik zit me ook een beetje af te vragen waarom ik er niet gewoon zelf op gekomen ben, zo overduidelijk is het design.

De Plug is het zoveelste bewijs dat er wat stopcontacten betreft nog genoeg te innoveren valt. Met het toenemende aantal gadgets met usb-snoer is bijvoorbeeld een stopcontact met ingebouwde usb eigenlijk al geen overbodige luxe meer te noemen. Tot op zekere hoogte zijn die in Nederland dan ook al verkrijgbaar. En wie het zich kan veroorloven, laadt z’n iPad op met een lamp van ontwerper Philippe Starck.

De in vijf kleuren verkrijgbare Plug hoef je na een eenmalige zoektocht overigens niet per se dichtbij een stopcontact te zetten, de lamp heeft handig genoeg zelf een snoer van tweeënhalve meter. En zo onschuldig en frivool als de Plug eruit ziet, zo verrassend is de prijs. Je betaalt namelijk zo’n 310 euro voor de handige lamp wanneer ’ie begin juni op de markt komt.

door Floris Poort, 16-03-2012 8 reacties, 5154 views

Bob Spikman, 3 jaren geleden
afbeelding van Bob Spikman

Dit idee is ooit gepresenteerd bij "het beste idee van Nederland", daar zat het contact op het peertje zelf, dus kon je van elke kamerlamp een stopcontact maken, nog net iets slimmer, maar minder mooi(?)

BrightKnight, 3 jaren geleden
afbeelding van BrightKnight

Wandcontactdozen zijn een 'moderne' luxe. Van een lichtpunt maakte je met deze adapter een stopcontact. Jaren gelden ben ik ze voor het eerst tegen gekomen in een boerderij waar de tijd stil had gestaan.

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

Wat geinig! Had ik nog nooit gezien.

Gijzzz, 3 jaren geleden
afbeelding van Gijzzz

Hopeloos verouderd lijkt mij zo'n stopcontact.
Maak eens een mooie lamp met wat usb aansluitingen.
Dan kun je voortaan gewoon je mobieltje of je tablet opladen naast de lamp.
Geen lelijke losse opladers meer nodig.
Geen warboel meer van draden etc.
Een leuk nachtlampje voor naast het bed ofzo.
Heren ontwerpers ga aan de slag zou ik zeggen.

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

Philips biedt naar mijn weten al een tijdje een zo'n wake-up light aan met een iPhone dock erin. Kun je je iPhone opladen en wakker worden met je eigen muziek via die lamp.

jkn, 3 jaren geleden
afbeelding van jkn

Maar die prijs!?

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

Ja jammer hè! Ik zou best in een paar kamers van m'n huis zo'n lampje willen neerzetten, maar de prijs laat dat even niet toe.

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Als tafellampje verre van geschikt... Staat toch 240V op.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 117 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl