Superman stopt bij de krant en gaat bloggen

tags:
Userpica

Superman neemt ontslag bij de Daily Planet, de krant waar de superheld al sinds de jaren 40 werkte, en gaat verder op internet.

Waar de meeste superhelden geboren worden als doodnormaal mens zonder krachten en met een normale naam, kwam Superman als baby Kal-El in Kansas terecht, superkrachten en al. Hij bedacht het wat sullige, bebrilde alter-ego Clark Kent en ging bij krant the Daily Planet werken. Slim, zoals wel meer superhelden zit hij dicht bij de bron en kan hij als Superman-verslaggever en ‘vriend’ de boel in zijn richting sturen.

Dat wordt anders, want Clark Kent gaat weg bij de krant. De Daily Planet is wat hem betreft te sensatiebelust geworden. Als Superman-verslaggever brengt Kent wat de krant betreft te weinig sensationeel nieuws over de superheld. Kent is het zat en neemt voor het oog van de hele redactie met een hoop stampei zijn ontslag. Een boeiend stukje maatschappijkritiek van de makers, die Superman sinds een relaunch van de langlopende stripserie aan het vernieuwen zijn.

Zo is Supermans krant recent overgenomen door multimedia-gigant Galaxy Broadcasting en weet ook de baas van de krant dat print stervende is, met alle realistische journalistieke gevolgen van dien. Superman-schrijver Scott Lobdell licht de controversiële plottwist toe in interview met USA Today. Daarin laat hij ook weten dat Superman alles behalve klaar is als journalist. Clark Kent zal verder gaan op internet om daar de ‘onverbloemde waarheid’ aan het licht te brengen. Nummer 13 van de huidige reeks Superman-comics is later vandaag te koop via de DC Comics app. Een voorproefje staat al online.

door Floris Poort, 24-10-2012 12:27 4 reacties, 3219 views

daddycool, 2 jaren geleden
afbeelding van daddycool

Hij bedacht zijn alter-ego?
Nee toch?
Hij lande/storte (als baby)op het land van een (ouder) echtpaar Marie&papa Kent(??) Zij besluiten als kinderloos echtpaar het manneke te houden en m clark te noemen. Pas toen t manneke wat ouder was, kwamen ze erachter dattie best sterk was enzo.

Floris Poort, 2 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

Dan nog: in werkelijkheid heet Clark Kal-El en is hij een alien met superkrachten, geen sullige brildragende journalist. Dat imago is bedacht en zo'n beetje het tegenovergestelde van wat hij eigenlijk is.

AvidFreak, 2 jaren geleden
afbeelding van AvidFreak

Neemt niet weg dat de inhoud van dit stukje niet klopt...

daddycool, 2 jaren geleden
afbeelding van daddycool

En volgens mij, is het sullige pas bij de speelfilms in de jaren 80 naar voren gekomen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 60 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl