Tag Heuer komt met nieuwe status-smartphone

tags:
Userpica

Dure horloge’s zijn al sinds mensenheugenis statussymbolen. Mobieltjes nog niet, horlogemaker Tag Heuer blijft er wel op inzetten.

De nieuwste prestige-telefoon van Tag Heuer heet de Racer en is met een prijs van zo’n 2800 euro al een stuk minder fors geprijsd dan de Link die ze vorig jaar à 4700 euro uitbrachten. Over specs van hun derde telefoon is de Zwitserse horlogemaker nogal vaag in hun flitsende introductiefilmpje. Wat uurwerkjes betreft liggen de verwachtingen rondom Tag Heuer nog altijd terecht hoog, qua telefoons is dat toch echt een stuk minder. De karige specs van de Link staan in akelig contrast met wat Tag Heuer qua analoge binnenwerkjes klaar speelt. 

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Racer gebaseerd op GT racewagens wat onder andere terug is te zien in de achterkant van koolstofvezel en elementen die aan de grille doen denken. Ook spreekt Tag Heuer over een ‘3D user interface’, wat doet vermoeden dat ze in tegenstelling tot de vorige keer wel de moeite hebben genomen het Android op de telefoon van een custom uiterlijk te voorzien. Mag ook wel voor die prijs.

Ondertussen is Tag Heuer niet de enige die voor een smak geld een bellende racewagen in je broekzak wil toveren. BlackBerry liet vorig jaar hun P’9981 al door Porsche ontwerpen. Het apparaat wordt voor een dikke 1500 euro verkocht. De koning van de exorbitante telefoons is toch nog altijd Vertu. Al jaren maakt de Nokia-dochter telefoons die je het gemakkelijkst als bellende juwelendoos zou kunnen omschrijven. Hun laatste geintje was de special edition Signature, compleet met handgemaakte gouden draak en diamanten selectieknop. Met een prijskaartje van een dikke 15 duizend euro laat Vertu de rest verbleken. De meest betaalbare designer-telefoon lijkt vooralsnog de LG Prada.

door Floris Poort, 15-03-2012 3 reacties, 4627 views

Rebecca Jongeling, 3 jaren geleden
afbeelding van Rebecca Jongeling

En hij is nog lelijk ook, zeg nou eerlijk wie zou nou zo'n telefoon willen hebben?

cmc, 3 jaren geleden
afbeelding van cmc

Wat een vreselijk lelijk ding!

Thorn Hill, 3 jaren geleden
afbeelding van Thorn Hill

Smakeloos geval.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 112 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl