Tandenpoetsen met licht en zonder tandpasta

tags:
Userpica

Ik dacht dat de OralB Triump een baanbrekende tandenborstel was. Gek toch dat de Soladey tandenborstel stiekem aan mijn aandacht is ontsnapt. De Soladey tandenborstel schijnt daadwerkelijk een revolutie in het tandenpoetsen te zijn. Hij werkt namelijk niet op batterijen maar op licht en het meest verwonderlijke is dat je geen tandpasta meer nodig hebt.

In het steeltje onder borstel zit een staafje titanium dioxide die een plak verwijderende elektrochemische reactie veroorzaakt als er licht op schijnt. Dat is een hele mondvol. Elektronen die vrijkomen reageren met je speeksel, dat vervolgens de plak van je tanden trekt en 'oplost'. De eerste bevindingen van zowel gebruikers als wetenschappers zijn positief. De Soladey houdt je gebit schoon. Het enige nadeel is dat hij alleen werkt als er licht in je mond schijnt. Dat is waarom een van de gebruikers in dit artikel tijdens het poetsen een burolamp in zijn mond schijnt.


wink, 8 jaren geleden
afbeelding van wink
Lijkt me simpel om daar een oplossing voor te vinden: lampje aan t uiteinde van de borstel bevestigen en klaar! LEDje ofzo.
Elisabet van der Knaap, 6 jaren geleden
afbeelding van Elisabet van der Knaap

Als er een lichtje in kan zou het handig zijn als ook de plaque zichtbaar wordt. Misschien bestaat er zo'n soort licht?
Je kunt toch ook bloedsporen op die manier zichtbaar maken heb ik wel eens gezien in misdaadseries op tv.
Ik werk als tandartsassistente in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Het zou voor die mensen een uitkomst zijn als hun begeleiders beter zicht in de mond krijgen en ook nog kunnen zien of er nog plaque zit. Dus vooral handig als je iemand anders moet poetsen.
Ik hoop dat het te realiseren is!

Met vriendelijke groet, Elisabet

Jerom, 5 jaren geleden
afbeelding van Jerom

Wat een geinige tandenborstel!

Ik heb hierover nog wat meer uitgezocht:
De ionische tandenborstel op titanium-dioxide is uitgevonden in Japan en wordt daar ook nog steeds gemaakt. Wetenschappelijke onderzoeken en miljoenen gebruikers aldaar en inmiddels ook velen over de rest van de wereld, bewijzen dat de werking niet op een fabeltje berust. De borstel is van hoge kwaliteit en heeft verwisselbare opzetborstels, net zoals bij elektrische tandenborstels. De levensduur van de ‘body’ is volgens de makers levenslang.

Vonnie, 5 jaren geleden
afbeelding van Vonnie

Ik gebruik de Soladey-eco tandenborstel al een tijdje en het probleem met het licht valt reuze mee. De ioniserende werking is al actief bij de binnenverlichting van een auto; heel weinig licht dus.

Mijn tanden zijn er echt gladder van. Zelfs nog gladder dan bij een elektrische tandenborstel, ook al poetst die ook heel glad, maar dat is dan wel mèt tandpasta. Voor mijn gevoel blijven ze bij de Soladey ook langer glad en dat dus zonder tandpasta. Ook zijn mijn tanden volgens mij wat witter dan voorheen.

Aangezien je ook nog aardig wat geld bespaart op tandpasta en je het omstreden fluoride niet nodig hebt, vind ik het een super tandenborstel!

Bezoeker, 5 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Fluoride heb je sowieso niet nodig voor het reinigen van je tanden, alleen voor het versterken van je glazuur. Je kunt nog steeds overal fluorideloze tandpasta kopen, mocht je denken dat je van fluoride kanker krijgt of er autistisch van wordt, er de ozonlaag mee aantast, de poolkappen er mee doet smelten of er chemtrails mee opwekt.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 185 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl