Tien jaar internet in beeld

tags:
Userpica

Internet is sneller, groter en belangrijker geworden. Maar wat is er tussen 2002 en 2012 precies veranderd?

Infographic-walhalla Best Education Sites legt op een mooie manier internet in 2002 naast internet in 2012. Het jaar 2002 waarin mobiel internet net aan het doorbreken was, naast 2012 waarin dat mobiele internet sneller en gelukkig ook vrijer is. Het jaar 2002 waarin Facebook nog helemaal niet bestond, laat staan dat het een beursgenoteerd bedrijf met ruim 900 miljoen gebruikers was. Wij pikten de opvallende punten uit de infographic.

Wij Nederlanders lusten er helemaal pap van: 94 procent van onze huishoudens is online. Daarmee zijn we al jaren Europees kampioen internetaansluiting, iets om trots op te zijn.

Dit valt nog mee: ook in 2002 was 4 uur internetten per dag al een normaal gemiddelde. In Korea althans, een land dat voorop loopt in digitale verslaving.

Sterker nog: Google zegt zelf dat Chrome het grootst is.

Zoektermen 2002 versus 2012. Een schrale troost: in Nederland komt zangeresje Rebecca Black nergens voor in de populaire zoekresultaten.

In 2002 had Friendster in totaal evenveel gebruikers als Facebook er nu per week aan nieuwe bij krijgt. En dan reken ik het weekend niet eens mee.

door Floris Poort, 25-08-2012 1 reactie, 6767 views

M@xi on Android, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 63 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl